eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Az AS Romával került egy ágra a Debrecen az EL-ben

Ha továbbjut az első fordulóból, akkor az egyik legjobb csapattal, a végső győzelemre is esélyes AS Romával találkozik a Debreceni VSC a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második körében.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában tartott szerdai sorsoláson az is kiderült, hogy a hajdúságiak idegenben kezdenék a párharcot, s a visszavágón fogadnák a tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős gárdát, ha előbb túljutnak az albán FK Kukësi együttesén.

A másik két magyar csapat, a Fehérvár FC és a Budapest Honvéd kiemeltként várta a sorsolást: előbbi az izlandi Breidablik és a liechtensteini Vaduz, utóbbi az azeri Sabai és a román Craiova párharcának győztesével találkozhat a selejtező második fordulójában, amelyben mindkét magyar gárda otthon játszaná az első felvonást. A kispestiek esetében - a Bozsik Stadion építése miatt - ez a Vasas új létesítményét, az Illovszky Stadiont jelentené. A fehérváriak kedden a montenegrói FK Zetát, míg a fővárosiak a litván Zalgiris Vilniust kapták ellenfélül az első kör sorsolásán.

Az első kör első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A második forduló játéknapjai július 25. és augusztus elseje.

Mindhárom magyar csapatnak négy párharcot kell nyernie a 48 csapatos csoportkörbe jutáshoz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×