eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A kispesti Anis Ben-Hatira, Heffler Tibor és Nagy Gegő, valamint a soroksári Erdélyi László (b-j) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Soroksár SC - Budapest Honvéd visszavágó mérkőzésen a Szamosi Mihály Sporttelepen 2019. április 24-én.
Nyitókép: A kispesti Anis Ben-Hatira, Heffler Tibor és Nagy Gegő, valamint a soroksári Erdélyi László (b-j) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Soroksár SC - Budapest Honvéd visszavágó mérkőzésen 2019. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

A Budapest Honvéd kettős győzelemmel kupadöntős

A Budapest Honvéd kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, ugyanis 2-1-es hazai sikerét követően idegenben 3-0-ra múlta felül a másodosztályú Soroksárt az elődöntő szerdai visszavágóján.

A kispestiek úgy küzdhetnek meg a trófeáért, hogy menetelésük során nem találkoztak élvonalbeli együttessel. A Honvéd története 18. döntőjére készülhet, eddig hétszer diadalmaskodott.

A MOL Vidi FC elleni finálét május 25-én rendezik a Groupama Arénában.

Az első perctől a Honvéd irányította a játékot, a Soroksár annak ellenére jószerivel kizárólag a védekezésre koncentrált, hogy egygólos hátránnyal kezdte a visszavágót.

A hazai csapatnak gyakran mind a tizenegy játékosa saját térfelén volt. A vendégek támadtak, de a gyors kontrák elkerülése érdekében túl nagy kockázatot ők sem vállaltak, viszont bő negyedóra elteltével büntetőből így is vezetést szereztek. A gól ellenére a Soroksár nem változtatott játékán, így a kispestiek maradtak mezőnyfölényben, kapusuknak pedig mindössze egyszer kellett védenie a szünetig.

A folytatásban a Honvéd már nem erőltette az akciókat, így többször próbálkozhatott a másodosztályú riválisa, amely elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztetett, de Horváth rendre védeni tudott, így a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A hajrában aztán a Honvéd egy szögletet követően, illetve egy szép akció végén magabiztossá is tette a sikerét.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×