eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa (j) gólt szerez az Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésen a torinói Allianz stadionban 2019. március 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Ronaldo: ilyen mentalitás kell a BL-győzelemhez

Mindkét vezetőedző a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót dicsérte a kedd esti Juventus-Atlético Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, melyet a torinói csapat 3-0-ra megnyert, így bejutott a negyeddöntőbe.

"Furcsa lett volna, ha Ronaldo BL-szezonja egy góllal ér véget.

Az ilyen esték miatt szerződtettük. Ma ő jelentette a különbséget"

- dicsérte az ötszörös aranylabdás szupersztárt edzője, Massimiliano Allegri.

A 34 éves portugál támadónak ez volt az első triplázása, mióta nyáron a Real Madridtól Olaszországba szerződött.

"Ő a világ legjobbja. Ma mi szenvedtünk úgy, mint a Juventus az első meccsen. Megérdemelték a továbbjutást" - fogalmazott a spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone a vereség után.

"Valószínűleg azért szerződtetett a Juventus, hogy olyan dolgokhoz segítsem a csapatot, amit korábban nem értek el.

Ez az eredmény nagy lökést ad nekünk a folytatásra, megmutattuk, milyen erősek vagyunk" - mondta Ronaldo, aki karrierje nyolcadik mesterhármasát szerezte a BL-ben, ezzel utolérte a ranglista élén a barcelonai Lionel Messit.

"Ilyen mentalitás kell a BL-győzelemhez. Mágikus este volt"

- emelte ki.

A keddi volt a Juve első olyan európai kupapárharca, amelyet kétgólos hátrányból tudott megfordítani.

Az Atlético - melynek a kiesés azért is fájhat különösen, mert stadionjában, a Wanda Metropolitanóban lesz a júniusi finálé - a 2013-14-es szezon óta ötödször búcsúzott Cristiano Ronaldo aktuális csapata ellen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Az egyetlen kivételt az előző idény jelenti, amikor a spanyol együttes már a csoportkört sem élte túl.

A keddi játéknap másik találkozóján a Manchester City 7-0-val küldte haza a Schalkét. Josep Guardiola, az angolok vezetőedzője szerint a második félidő utolsó 15 percében "elképesztően jól, gyorsan és dinamikusan" játszottak.

"Tinédzserek vagyunk a BL-ben, hiszen a legjobb eredményünk egy elődöntő.

Nem lehet bennünket egy lapon említeni egy Real Madriddal, Bayern Münchennel, Liverpoollal vagy Juventusszal, de a tinik tele vannak vágyakkal, nem félnek senkitől. Nagyon kemény ez a sorozat, de szeretnénk ismét elődöntőbe jutni" - fogalmazott a spanyol szakember.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×