eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Ezzel a csodás góllal indult a magyar futballtavasz - videó

A kizárólag magyar játékosokkal felálló Paks 2-1-re verte Budapesten az MTK-t - egy tizenhatoson kívülről született, ollózós gól is született.

A Paks 2-1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának, valamint a tavaszi szezon nyitómérkőzésén szombaton.

A gyenge iramú első félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A Paks a 41. percben megérdemelten jutott vezetéshez: az addig sokat hibázó Remili Mohamed látványos mozdulattal, ollózva talált az MTK kapujába a tizenhatoson kívülről.

A mérkőzés tempójából és harcosságából egyáltalán nem következett, de Bognár Tamás játékvezető 17 perc alatt, még a szünet előtt kiosztott öt sárga lapot.

A második felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, ez azonban csak némi mezőnyfölényhez volt elegendő, helyzetekre és egyenlítésre már nem. A védekezésre fókuszáló Paks ugyanis a 76. percben szöglet után növelte előnyét - a védő Szabó János a rövidre érkezve éles szögből pörgetett a kapuba -, az MTK a hátralévő időben Bognár István találatával csak szépíteni tudott.

A szezonban tizedik idegenbeli fellépésén a második győzelmét aratta a Paks, amely a 2018/19-es idényben - a tavaly szeptemberi 3-0-s hazai siker után - másodszor is az MTK fölé kerekedett. A Paksnak ezzel megszakadt a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. Az MTK a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, tizedik hazai összecsapásán a negyediket. A Paks ellen sorozatban az ötödik találkozóján maradt nyeretlen a kék-fehér együttes: két döntetlen mellett harmadszor kapott ki. Az MTK a legutóbbi hét forduló során ötödször maradt alul.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-2 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1381 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Bognár (86.), illetve Remili (41.), Szabó J. (76.)
sárga lap: Varju (17.), Gera (28.), Gengeliczki (50.), illetve Zsidai (26.), Remili (31.), Fejes (34.)
MTK: Kicsak - Katona, Varju (Kulcsár T., 74.), Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Gera (Vass P., 82.), Kanta (Vogyicska, 67.), Bognár, Lencse - Torghelle
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Szabó J. - Zsidai, Papp - Hahn, Kecskés (Egerszegi, 93.), Remili (Bartha, 78.) - Simon A. (Könyves, 61.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×