eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Marko Nikolic, a Vidi FC labdarúgócsapatának vezetőedzője a fehérorosz BATE Boriszov elleni Európa-liga-mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón Minszkben 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bombameglepetés: hazai pályán égett le a Vidi - kihasználta a Fradi

3-0-ra győzött a Puskás Akadémia Székesfehérváron az OTP Bank Liga első tavaszi fordulójában. A Groupama Arénában Böde Dániel "jött".

A Puskás Akadémia nagy meglepetésre 3-0-s győzelmet aratott a második helyen álló, címvédő Mol Vidi FC otthonában, a Mol Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A Puskás Akadémia kispadján ezen a találkozón debütált a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Radoki János. A trénernek nem kellett sokat várnia arra, hogy csapata előnybe kerüljön, hiszen a 7. percben Urblík József óriási gólt lőtt a hazai kapu bal felső sarkába. A gól láthatóan megfogta a Vidit, nem igazán tudott veszélyt teremteni a felcsúti kapu előtt, a Puskás pedig gyors embereivel kedvére kontrázhatott. A félidő vége felé nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, s a klubhoz hosszú idő után visszatérő Elek Ákos közeli fejese után közel álltak az egyenlítéshez, ám Hegedüs Lajos nagy bravúrral védett.

A második félidő első felében futószalagon érkeztek a Vidi-helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Nem úgy a túloldalon, ahol Radó András nagy védelmi hibát kihasználva egyedül vezette a labdát a fehérvári kapura és növelte a vendégelőnyt. Elkeseredetten küzdött a bajnokcsapat, de a felcsúti gárda szerzett újabb gólt és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött.

A fehérváriak nagy riválisa, a listavezető Ferencváros a csereként beállt Böde Dániel találatával 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot.

Debrecen-Újpest

Az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Debrecen 0-0-s döntetlent játszott a vendég Újpesttel. A fővárosi lila-fehérek ezzel sorozatban ötödik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ezeken ez volt a negyedik döntetlenjük, idegenben egymás után harmadszor osztoztak a pontokon. A DVSC sorozatban három győzelem után veszített pontokat.

A kiesési rangadó

A sereghajtó Haladás 1-0-ra kikapott az utolsó előtti Kisvárdától. A bennmaradást illetően egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazaiak már öt meccs óta nyeretlenek, a vendégek pedig az utóbbi négy találkozójukon harmadik győzelmükkel elkerültek a kieső helyről.

Elmaradt a diósgyőri szégyen

A Diósgyőri VTK hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott megyei riválisával, a Mezőkövesddel. A miskolciak sorozatban hatodik találkozójukon maradtak veretlenek az NB I-ben, ennek ellenére visszacsúsztak a kiesést jelentő 11. helyre, mert a Kisvárda győzött Szombathelyen. A Mezőkövesd nyeretlenségi sorozata pedig öt mérkőzés óta tart az élvonalban.

Tabella

1. Ferencváros 42 pont
2. Mol Vidi 34.
3. Debrecen 31
4. Honvéd FC 29
5. Újpest 29
6. MTK 27
7. Mezőkövesd 25
8. Paks 25
9. Puskás Akadémia 24
10. Kisvárda 19
11. Diósgyőr 18
12. Haladás 9

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×