eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szalai Ádám: Segítőkészek a Real Madrid sztárjai

Az év első nyolc bajnokiján szerzett hat gól a kemény nyári felkészülésnek köszönhető - mondta az InfoRádiónak Szalai Ádám, a Real Madrid fiókcsapatának, a Castillának a labdarúgója. Az utánpótlás-válogatott csatár beszélt arról is, hogy a Real Madrid sztárjai a közös edzéseken segítik a beilleszkedésben. A 20 éves játékos hat találatával holtversenyben vezeti a harmadosztály góllövőlistáját.

Nyolc meccsen hat gólt szerzett. Minek köszönhető a jó forma?

Tavaly későn kerültem a csapathoz, így kihagytam a felkészülést. Ezen a nyáron jól sikerült a nyári munka, ez az oka, hogy jól megy a játék, jönnek a gólok, így nincs okom panaszra.

Több mint egy éve került a Real Madrid fiókcsapatához. Miben fejlődött a legtöbbet?

A játékingtelligencia terén tapasztalható a legnagyobb változás, emellett sokat erősödtem. A fejlődéshez fontos a folyamatos játéklehetőség.

A Real Madrid felnőttcsapatával is készült már?


Igen, hetente egy-két alkalommal edzettem a nagycsapattal. Főleg akkor visznek fel játékosokat a Castillától, ha sérülések vagy válogatott meccsek miatt sok a hiányzó. Hatalmas élmény a sztárokkal edzeni, de ez is ugyanolyan edzés, mint a többi. Persze tudom, hogy meglesz a következménye, ha meccsről meccsre jó teljesítményt nyújtok. A klubnál külön csatáredzésekkel is segítik a fejlődésemet.

Miben különbözik egy madridi edzés a korábban tapasztaltaktól?


Gyorsabb az edzés, de a körülmények Stuttgartban is hasonlóak jók voltak.

Milyennek ismerte meg a királyi klub sztárjait?

Jól kezelik a fiatalokat, emberien és nem arrogánsan viselkednek. Megpróbálnak segíteni nekünk.

A hírek szerint a nyáron vitte volna a Deportivo, de a Real Madrid nem engedte el. Nem bánja, hogy kútba esett ez a lehetőség?

Úgy éreztem, hogy még egy év jól jön, hogy felkészüljek. Jólesett, hogy a Real megtartott, és számítanak rá. A jövőre nézve ugyanakkor nagyobb az esélyem, hogy egy első osztályú középcsapathoz szerződjek, mint a Real Madrid első csapatába bekerüljek.

Hogy érzi, mikor mutatkozhat be a válogatottban?

Ugrásra készen állok, de jelenleg nem látok erre esélyt. Mindenesetre azért dolgozom, hogy egyszer magamra ölthessem a címeres mezt. Ha a szezon végén egy első- vagy másodosztályú spanyol csapathoz igazolhatok, akkor a válogatottságra is nagyobb lesz az esélyem.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×