eur:
399.36
usd:
363.81
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Frank Lampard beteg édesanyja ágyától megy Liverpoolba

Nincs új a nap alatt - a mostani Bajnokok Ligája-sorozat sem múlik el a Liverpool és a Chelsea találkozója nélkül. Ez az egyetlen olyan párharc a nemzetközi labdarúgókupák királykategóriájában, amelynek a résztvevői a mostanit is beleértve a legutóbbi négy sorozatban kivétel nélkül találkoztak.

Ha egyetlen jelzővel kellene illetni e találkozókat, minden bizonnyal a gólszegény lenne a legmegfelelőbb. A 2004-2005-ös szezonban Luis García a Kékek által mindmáig vitatott gólja volt a 180 perc egyetlen találata, a Liverpool ezzel lépett tovább.


A következő kiírásban a csoportmérkőzések során találkozott Rafa Benítez és José Mourinho csapata. Mindkét találkozó 0-0-ra végződött - valójában igazi tét nélkül, ugyanis a Betist és az Anderlechtet könnyedén megelőzte, s így kiejtette a BL-ből mindkét gárda.

A 2006-2007-es szezonban ismét az elődöntőben találkozott a két csapat. A Stamford Bridge-en Joe Cole, az Anfield Roadon Danny Agger lőtte az egyetlen gólt, így végül büntetőpárbaj döntött, amelyet a Vörösök nyertek meg.



Mindkét eddigi elődöntőt a Liverpool nyerte - sőt 2005 őszén, a G csoportban is megelőzte a Chelsea-t -, de ebben nyilván annak is szerepe volt, hogy hazai pályán játszhatta a visszavágót. Most billen a kocka, az első mérkőzésen lesz pályaválasztó a Liverpool, de hogy fordul-e, az csak a jövő szerdai visszavágón derül ki.

A Chelsea csak vágyakozik


Némileg a fentiekből is következően a Liverpool az AC Milan mellett, az utóbbi három év legeredményesebb szereplője a BL-ben, a mostani idényt is kalkulálva ez a két csapat mérlege egy győzelem, egy döntő és egy elődöntő 2004 nyara óta. A Chelsea ellenben csak vágyja a Bajnokok Ligája megnyerését, noha köztudott ez Roman Abramovics első számú célpontja.

A kedd esti találkozó előtt kétséges volt a két legfontosabb, gólerős középpályás, Steven Gerrard és Frank Lampard játéka. Úgy tűnik, elhárultak az akadályok. A nyaksérülése miatt a szombati bajnoki mérkőzést is kihagyó Gerrard hétfőn edzett a társaival, mondhatni nélküle meg sem rendeznék a meccset.

Frank Lampard kihagyta a Chelsea legutóbbi két találkozóját, tüdőgyulladással kórházban fekvő édesanyja mellett ült napokon keresztül. Bár a beteg nincs még jól, de állapota stabilizálódott, a fiú pedig így vállalja a játékot. A klub felajánlotta neki, hogy közvetlenül a kezdés előtt, helikopterrel elviszi Londonból Liverpoolba.

Kérdéses Drogba játéka

A Kékek közül az eltiltott Michael Essien hiányzik majd, kérdéses a térdével kínlódó Didier Drogba játéka. A Liverpoolban mindenki a "fedélzeten", élükön Fernando Torresszel, aki a legutóbbi hét hazai mérkőzésén (az összes sorozatot beleértve) kivétel nélkül szerzett gólt.

Javában zajlik a nyilatkozatháború a két tábor között. Avram Grant, a Chelsea menedzsere azzal bosszantotta a liverpooliakat, hogy a csapata ismét mindent megtesz majd a nyáron Steven Gerrard megszerzéséért.

Elődje, José Mourinho is "felbukkant": azt mondta, a Liverpool már csak a BL-t nyerheti meg 2008 őszén, de ha nem diadalmaskodik, kudarcnak minősíthető a szezonja. Ilyen bevásárlás, ilyen pénzköltés után illik valamit nyerni. "Szerénysége" tiltotta, hogy hozzátegye: ő minden teljes évében nyert valamit a Chelsea-vel.

Gerrard elegánsan vágott vissza

Némileg Grant szavaira reagálva Gerrard elegánsan vágott vissza: arról beszélt, hogy a Stamford Bridge atmoszférája meg sem közelíti az Anfield Roadét. Rafa Benítez azt mondta, a Chelsea-nél Roman Abramovics állítja össze a csapatot, nem pedig a mindenkori menedzser.

Aztán döfött egyet régi ellenlábasába: "Az egyetlen különbség, amit a Mourinho- és a Grant-éra között érzékelek, a sajtótájékoztatók hangulata. A csapat ugyanúgy játszik. Lehet, hogy a médiának hiányzik Mourinho, nekem nem." Granttel nem nagyon foglalkozott: "Korrekt, semmi rosszat nem tudok mondani róla."

A fogadóirodák - nem a mai mérkőzést, hanem a párharc kimenetelét tekintve - valamivel a Chelsea-t tartják esélyesebbnek. A Times újságírója, Giles Smith ennél líraibban közelítette meg a kérdést: "Oscar Wilde-dal szólva, az elsőnél balszerencséd volt, a másodiknál óvatlan voltál, de a harmadikat, matematikailag is nézve, már valószínűtlen, hogy elbukod".

A mérkőzés kedd este 20.45-kor kezdődik az Anfield Roadon. A másik ágon szerdán a Barcelona és a Manchester United játszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×