eur:
388.79
usd:
360.63
bux:
68738.55
2024. május 7. kedd Gizella

Az olasz sajtó üdvözli Platini megválasztását

Az olasz sajtó egyöntetűen üdvözli Michel Platini UEFA-elnökké választását. A szakírók hangsúlyozzák, hogy az új vezető remélhetőleg a helyes útra vezeti a labdarúgást, vagyis előtérbe helyezi a játékot az üzlettel szemben.

"Az UEFA elnökévé választotta Platini királyt" - ez az európai szövetség pénteki kongresszusáról szóló írás címe a La Gazetta dello Sportban. A sportlap elemzője úgy véli, az új elnök nem fog forradalmat csinálni, de az eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet majd a futball sportértékeinek hangsúlyosabbá tételére.

A La Repubblica számára Platini mostantól "Európa Úr", megválasztása pedig hatalmat jelent a játékosoknak. "Amikor a labdarúgás nézőket veszít, és csak közvetítési jogok után lohol, íme egy 51 éves ember, aki a hagyományokról és a sportról beszél. Ez nem más, mint visszatérés a helyes útra."

Komoly feladatok várnak a volt világklasszis franciára

"Platini-éra" - ez a főcíme az Il Corriere della Sera írásának, melynek szerzője többek között arról tesz említést, hogy Platini a Juventus aranykorszakának királya volt, és hatalomra jutásával egy korábbi kiváló futballista lehet Európa labdarúgásának első számú irányítója.

"Platini az első ex-labdarúgó, aki megszabhatja a sportág irányait. Komoly problémákat kell majd megoldania" - áll a cikkben. A szakíró a bundabotrányokat, illetve a közönség átpolitizálódását emelte ki. "Platini UEFA-ja vagy tud alkotni egységes európai szabályokat, vagy nem Európa érdekeit képviseli" - folytatódik az írás.

"Először fordult elő, hogy az nyert, aki a szívnek beszélt, nem pedig az, aki a pénztárcának" - véli a La Stampa szakírója, aki emlékeztette olvasóit arra, hogy Platini játékospályafutása erős szálakkal kötődött Olaszországhoz.

10-esből egyes

"A korábbi 10-es számú elsőszámúvá lépett elő" - utalt a cikk írója Platini egykori irányítói, játékmesteri szerepkörére.

Az európai szövetség düsseldorfi tisztújító kongresszusán Platinit 27:23-as szavazati aránnyal választották elnökké a szervezetet 1990 óta irányító svéd Lennart Johanssonnal szemben.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×