eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Szabics a Bundesliga 1 őszének legrosszabb futballistája

A magyar válogatott csatára, Szabics Imre a német Bundesliga 1 leggyengébb őszi játékosa a Kicker az utolsó 2006-os forduló után kialakult játékosrangsora szerint. A tekintélyes lap lajstromában a legjobb magyar, Dárdai Pál az ötvenkilencedik. A második vonalban már jobb a helyzet: Hajnal Tamás a harmadik legkiválóbb játékos.

A Bundesliga 1 szereplői közül összesen 213 játékost rangsorolt a német szaklap, amely a mérkőzések után egytől ötig osztályozza a futballistákat - a magyar rendszertől eltérően a legjobb a legalacsonyabb érdemjegy.

A magyar játékosok közül Dárdai Pál (Hertha, 3,42) az 59., Szélesi Zoltán (Cottbus, 3,83) a 140., Huszti Szabolcs (Hannover, 3,90) a 155., Szabics Imre (Mainz, 4,60) - meglehetősen nagy hátránnyal lemaradva az előtte állótól is - a 213., utolsó.
 
Ami a játékosok a saját csapatukban elfoglalt helyezését illeti, Dárdai a berlinieknél az ötödik, Szélesi a Cottbusban a kilencedik, Huszti új csapatában a hetedik, míg Szabics Imre a Mainzban a tizenkét rangsorolt közül a tizenkettedik.

Az ősz legjobbjai vitathatatlanul a brémaiak voltak, függetlenül attól, hogy az első hely az Eintracht Frankfurt kapusáé, Markus Pröllé (2,59). Mögötte ugyanis három brémai, Torsten Frings (2,62), valamint holtversenyben a két brazil, Naldo és Diego (2,69) végzett. Az első tizenegyből egyébként öten képviselik a listavezetőt, a már említettek mellett két német válogatott, Mertesacker és Klose.

A Bayern őszét jól jellemzi, hogy a csapatból Oliver Kahn áll a legjobb helyen, de ő is csak a tizennegyedik. A mezőnyjátékosok közül Roy Makaay zárt a legjobban - huszonegyedik, de ez ebben az esetben aligha nyerő szám.

Nekünk, magyaroknak sokkal örömtelibb a második vonal listáját böngészni: a Kaiserslautern játékosa, Hajnal Tamás ugyanis a Bundesliga 2 harmadik legjobb játékosának bizonyult 2006 őszén. A 17 mérkőzésén öt gólt is szerző középpályás az egyedüli az első hatban, aki nem a listavezető Karlsruhéban futballozik!

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×