eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Platini Buffonnak adná az aranylabdát

Melyik a világ legjobb futballbajnoksága? A kérdés szinte eldönthetetlen, bár mindenkinek van róla véleménye. A legtöbben a spanyolt, az olaszt és az angolt emlegetik. Michel Platini átvágta a gordiuszi csomót.

A nemrégiben Budapesten is járt, az UEFA elnöki tisztségére pályázó egykori legendás francia középpályás ezúttal Barcelonában elemezte a világfutball helyzetét.

Szerinte a játék rengeteget változott 1987-es visszavonulása, de akár csak az elmúlt tíz esztendőben is. Mindez abból is látszik - véli Platini -, hogy immár a nemzetközi élmezőnyben sok az olyan játékos, aki elképesztő fizikai teljesítménye, szinte korlátlan munkabírása mellett kifejezetten technikás, és remekül lát a pályán.

Példaként Deco, Xavi (mindkettő Barcelona), Pirlo (Milan), Lampard (Chelsea) és a lyoni brazil, Juninho Pernambucano nevét említette. Hozzátette: néhány évvel ezelőtt még meglehetősen ritka volt az efféle játékos.

Szólt arról is, hogy szerinte most a Primera División, azaz a spanyol bajnokság a legjobb Európában, de hozzátette, emellett az olasz a legkeményebb, az angol pedig a leglátványosabb.

Miután éppen Barcelonában beszélt, megemlítette a két ottani óriást. Szerinte Thierry Henry hibát követett el azzal, hogy a tavasz végén visszautasította a katalánok szerződési ajánlatát. A Madridról szólva pedig azt mondta, a Real az újjáépítés fázisában van, két fontos változás, Luis Figo átigazolása és Zinedine Zidane visszavonulása után.

"Kell egy kis idő, míg valóban láthatóvá válik, mire jut a Madrid. Egy biztos, a csapatnak sikerekre, trófeákra, és nem szép játékra van szüksége. Ezért szerződtették Capellót" - tette hozzá.
A mai futballban Platininek Ronaldinho a kedvence.

"Művész a labdával. A pályán kívül pedig egy kedves, szimpatikus srác, akinek nagyon fontos, hogy részt vegyen mindenfajta jótékonysági akcióban" - mondta.

Ronaldinhón kívül Platini különösen Gerrardot és Decót kedveli, de a 2006-os Aranylabda esélyeseiről szólva megemlítette még a Juventus világbajnok kapusa, Gianluigi Buffon nevét is.

"Szerintem a vb évében egy világbajnoknak kell nyernie a trófeát. Itt az idő, hogy kapust tüntessenek ki. Buffon tökéletes választás" - jövendölte.

Michel Platini, mint az UEFA elnöki posztjának egyik jelöltje, a közelmúltban többször is szólt a Bajnokok Ligája átalakításáról. Most sem hagyta ki a véleményformálás lehetőségét:

"Szerintem egy nemzetből legfeljebb három csapatot kellene beengedni a Bajnokok Ligájába. Fontos lenne, hogy olyan országok klubjai, mint Svédország, Románia, vagy éppen Lengyelország rendszeres szereplői legyenek a csoportküzdelmeknek. Csak így fejlődhet a futball."

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×