eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Vasszigor az európai demokrácia bölcsőjénél

Napi 20 ezer főben korlátozták az Akropoliszra beengedhető látogatók számát Athénban. A rendszer szeptember 4-től, hétfőtől lépett életbe.

A napi látogatószámot mostantól napi 20 000 főben korlátozzák a görög hatóságok, akik egy óránkénti időbeosztást is bevezetnek, az érdeklődők pedig egy foglalási weboldalon követhetik nyomon a látogatók napi számának alakulását - írja a Világgazdaság a CNN alapján.

Lina Mendoni görög kulturális miniszter korábban arról beszélt, hogy az Akropoliszhoz naponta akár 23 000 turista is ellátogat, ami szerinte "óriási szám". Mendoni szerint a látogatók többsége a reggeli órákat választja, ami tumultust és "kellemetlen körülményeket teremt a helyszín, a látogatók és a személyzet számára, akik megpróbálják befogadni ezt a nagyszámú embert".

A jelenleg még próbaüzemben futó,

várhatóan 2024 áprilisától hivatalossá váló új rendszer

célja az, hogy kezelje a túlzsúfoltságot, valamint garantálja az emlékmű biztonságát és hosszú élettartamát.

Jövő tavasztól az új foglalási rendszer más, elektronikus jegyrendszert használó görögországi régészeti helyszínekre is vonatkozik majd, melyek a görögországi turistalátványosságok látogatóinak 90-95 százalékát adják.

A görög kulturális minisztérium honalapját az Akropoliszról ide kattintva éri el.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×