eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
fotó: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Nyitókép: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

Óriás fülesbaglyok figyelik a veszprémieket

A tűzfalfestmény a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében készült el.

A leleplezésükkor Mészáros Zoltán, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. főtanácsadója elmondta, az EKF és a MOME által közösen szervezett City of Light elnevezésű egyetemi kurzuson több mint tíz hallgató vett részt - számolt be a veol.hu.

A fiatalok feladata az volt, hogy a fényre és a fényfestésre alapozva tervezzenek művészeti alkotásokat Veszprém meghatározó épületeire, tereire, amelyek szeretethetőbbé, viccesebbé és bájosabbá teszik a várost.

A tervek közül Perecz Annabella hallgató alkotása készült el a város legforgalmasabb pontján, a hotel épületének északkeletre néző oldalfalára. Az alkotó elárulta azt is, április végétől a baglyok szeme éjjelente világítani fog a beépített fényeknek köszönhetően.

A két szülőből és négy fiókából álló bagolycsalád ábrázolásában a madarak tollai apró fehér vonalakként rajzolódnak ki fekete alapon, az éjszakai erdők világát kék-sárga színkombináció illusztrálja. Mint köztudott, a fülesbagoly a tudomány és a bölcsesség szimbóluma.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×