eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Mészáros Blanka, az év színésznője átveszi Az év színésznője díjat Halász Judit, Kossth-díjas színművésztől az Arany Medál díjak átadási ünnepségén a budapesti Bethlen Téri Színházban 2019. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Mészáros Blanka Haumann Péterről: erre születni kell

Szeret időt tölteni idősebb színésztársai társaságában, akiktől sok tapasztalatot szerez – mondta a Junior Prima-díjas színésznő. A most elhunyt pályatársról azt mondta: hallgatni és nézni is nagyon jó volt őt, és fültanúja lenni annak, ahogy gondolkodik egy szerepről.

Társulati tagként mindig elsőbbséget élvez a színház, ezért elsősorban ott kell helytállnom, persze nagyon sok castingon meg meg egyéb munkában veszek részt, de ha az ember szabadúszást választja, akkor jó esetben megválogathatja, hogy milyen munkát szeretne vállalni, és akkor nyilván több filmezési lehetőség is meg tudja találni, mert most jobban tudnak vele ott számolni – mondta Mészáros Blanka.

A Radnóti Színház színésznője az Antigoné című új darab címszereplője, és együtt játszhatott volna a járványidőszakban többször elhalasztott bemutatón Cserhalmi Györggyel, de a nemzet színésze végül mégsem tudta vállalni a szerepet.

"Sajnálom, mert ő egy olyan ember, olyan színész, akinek szívesen lennék a közelében. Próba alatt csak figyelni, ahogy dolgozik, vagy hallgatni, amikor beszél. Én a Katonában is nagyon sok időt töltöttem az idősebb színészkollégák társaságában, és nagyon jó hallgatni, figyelni őket meg tapasztalatot szerezni tőlük" – mondta a színésznő, és a csodálva figyelt pályatársak között említette Szirtes Ágit, Bodnár Erikát, Bán Jánost, Szacsvay Lászlót, Haumann Pétert, Újlaky Dénest, és a rendezőket, Zsámbéki Gábort vagy Ascher Tamást. Felidézte azt is, hogy Szirtes Ági egyik mondása a kedvence, egyszer a büfében ezt mondta neki:

ha megteheted, akkor ne állj, hanem ülj, ha megteheted, hogy ne ülj, akkor feküdj.

"Ez annyira bennem maradt, a pihenés, az időzítés, az energia tartalékolás, ez mind benne van" – mondta.

A nagy elődök között említette a szombaton elhunyt Haumann Pétert, akivel Az Olaszliszkai című darabban dolgozott együtt a Katona József Színházban.

"Élőben, partnerként, frissen szerződtetett színészként nagyon nagy élmény volt hallgatni, nézni, ahogy gondolkodik a szerepről, ahogy kérdezi Máté Gábort. Az egész létezése, az egészhez való viszonyulása és alázata az, amit nem olyan könnyű tanulni, erre születni kell" – mondta Mészáros Blanka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×