eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Olivia Rodrigo amerikai énekesnő

Máris megvan az év dala?

Letarolta a slágerlistákat a tél közepétől Olivia Rodrigo, akinek első zenés sikere, a Drivers Licence című dal azóta is a legkedveltebb számos országban.

A mindössze 18 éves énekesnőt a tengerentúlon elsősorban Disney Channel-sorozatok gyerekszínészeként ismerhették, de rendkívüli gyorsasággal került a sikerlisták élére a világ több nagy országában.

A Billboard amerikai szaklap egyik legfontosabb listáján (Hot 100) a 8. hetét töltti az első helyen, ahol január közepén debütált. A tengerentúli rádióadók messze legnépszerűbb felvétele a Drivers Licence ezekben a napokban is. Angliában és a globális listán is első lett a dal, Franciaországban és Németországban pedig a második helyig jutott.

Az év végi összesítésekben gyakran azok a sikerek dominálnak, amelyek még az előző év végén vagy az adott év első hónapjaiban jelennek meg, hiszen az adott esztendő végéig számolva többször kerülhetnek az éterbe, több letöltést regisztálhatnak, illetve jobb eladási számokkal is zárhatnak, mint azok az egyébként akár hasonlóan jól teljesítő slágerek, amelyek a nyáron vagy még később jelennek meg.

Az már most kijelenthető, hogy az első negyedévnek ez a leginkább átütő slágere, de - hacsak nem érkezik pár héten belül egy ennél is jóval nagyobb siker - nem okozna meglepetést, ha az amerikai tinédzser sztár dalát találnánk több rangos év végi összesítés élén, ahogy szinte garantált Olivia Rodrigo neve a jövő évi díjkiosztók jelöltjei között is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×