INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

gesztesi károly

infarktus

halál

újraélesztés

segítségnyújtás

dráma

Baleseti helyszínelés a budapesti Ferdinánd híd közelében 2020. január 4-én. Gesztesi Károly 56 éves színművész vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Drámai részletek derültek ki Gesztesi Károly haláltusájáról

Infostart

Hiába könyörgött ordítva segítségért az a férfi, aki elsőként ért oda a színművész autójához, senki nem akart segíteni a haldoklón.

A Blikk megtalálta azt az embert, aki elsőként ért oda segíteni Gesztesi Károly autójához, amelyben szívrohamot kapott a művész. A színészhez a lehető legjobb segítség érkezett, hiszen a 35 éve mentőként dolgozó K. Gy. volt az, aki először felrántotta az autója ajtaját, azonban ő sem tudott mit tenni, a színész akkor már hosszú percek óta a haláltusáját vívta – írja a bulvárlap.

„Egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak” – idézte föl a szakember, akit nagyon megviselt, hogy nem tudott segíteni a színművészen. „Nem volt sem légzése, sem keringése, vagyis feltételeztem, hogy

a klinikai halál állapotában van.

Azonnal hívtam a központi segélyhívót, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból” – tette hozzá.

Ekkor azonban elképesztő dolog történt, jegyzi meg a Blikk:

hiába könyörgött ugyanis ordítva több autósnak is segítségért, azok mind továbbhajtottak. Végül egy traumatológus orvos érkezett a helyszínre, valamint egy pizzafutár állt meg

és szállt be tevőlegesen az újraélesztésbe.

„Elképesztő egyesek hozzáállása a másik bajához. Nem akartam elhinni, hogy képesek gond nélkül továbbmenni annak ellenére, hogy érthetően elmondtam, mit szeretnék” – tette hozzá.

Gesztesi Károlyon mellkaskompressziót alkalmaztak, de próbálkoztak a befúvásos módszerrel is. Közel egy órát küzdöttek a beteg életéért, de mind hiába. A mentősofőr szerint a színművésznek talán lett volna esélye a túlélésre, ha azonnal megáll valaki segíteni, mert mint mondta: az ilyen esetekben minden másodperc számít, ám ő hosszú percekig egyedül lehetett, mire ő rátalált.

Mint ismert, az 56 éves színész szombaton a budapesti Ferdinánd hídnál vezette az autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Ötven percen keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Gesztesi Károlyt Szegedre várták a társulat többi tagjával, a Páratlan párost játszották volna.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018