eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Budapest, 2016. szeptember 14. Koós János énekes, humorista, színművész (b) és Solymos Antal (Tóni), az egykori Express könnyűzenei együttes énekese, gitárosa a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Aradszky László táncdalénekes pályafutását idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: Koós János énekes, humorista, színművész (b) és Solymos Antal (Tóni), az egykori Express könnyűzenei együttes énekese, gitárosa a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Barátja emlékezik Koós Jánosra

Koós János nagyon sok időt töltött az Express együttessel. Solymos Antallal baráti viszonyban is volt, az énekes-gitáros most egy interjúban emlékezik Koós Jánosra.

Barátságukról Solymos Antal ezt nyilatkozta: kapcsolatuk a különösnél is különösebb volt.

"Testvérek voltunk! Koós és az Express. Szállóige. Kapcsolódott hozzánk Hofi, Kovács Kati. Igen, ők kapcsolódtak az arany maghoz. Ezzel zárt lett a csapat. Millió hazai és külföldi előadás. Kis kultúrházaktól a stadionokig" - mondta Solymos Antal a feol.hu kérdésére.

Azokról a hétköznapokról is mesélt, amiket együtt töltöttek Koós Jánossal. Illetve pontosított: ezek nem voltak hétköznapok, inkább ünnepnapok. "Előfordult, hogy csak úgy átmentünk hozzá Silye Attilával, a basszusgitárosunkkal, csak beszélgettünk és vörösbort ittunk. Volt, hogy lejöttek a kis házunkba a Bakonyba, foci, éneklés, bogrács."

Koós János a zenész-jéghokiválogatottban kapus volt. Gyakran bedobta a nagy trükkjét: jött az ellenfél csatára, ő az ormótlan kapusszerelésben keresztbe feküdt a kapu előtt. Ember nem ütött gólt.

A színészválogatottban is ő volt a kapus, Solymos a balhátvéd. 15-20 alkalommal játszottunk a Népstadionban telt ház előtt. Hetven­ezer ember tombolt a lelátón.

Kalandok a Szovjetunióban

Szédületes kalandjaik voltak a Szovjetunióban is - mondta Solymos. Ungvártól Vlagyivosztokig nem volt olyan kis- és nagyváros, ahol nem léptünk fel - emlékezett.

Mint mondta: olyan népszerűek voltunk, hogy keresztnévről ismertek minket. Úgy ünnepeltek minket ott, mintha a Beatles jött volna mondjuk Magyarországra. Több mint háromszázszor repültünk belföldi orosz légi járatokon. Felszálltunk mezőkről, gyulladt ki gép alattunk, összetört a cuccunk – minden volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×