eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

István, a király: nem show, hanem színházi előadás lesz

Az István, a király rockopera 25 éves jubileumi előadását ma este fél nyolckor mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Szikora János rendező az InfoRádiónak elmondta : nem a show-n, hanem a színházon lesz a hangsúly.

1983. augusztus 20-án, a Városligeti Királydombon mutatták be először az István, a királyt Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, amely Boldizsár Miklós: Ezredforduló című drámája alapján készült. Az eltelt negyedszázad alatt hallatlan népszerűségre tett szert.

A ma esti jubileumi díszelőadás szereplőit a produkció alkotói és a tévénézők a Társulat című televíziós tehetségkutató műsorban válogatták ki. Az 1600 jelentkezőből 8 versenyzőt választottak ki a főszerepekre, de a döntőbe jutott mind a 24 fiatal is szerephez jut a produkcióban.

Az előadás rendezője, Szikora János, az InfoRádiónak elmondta, hogy a Sportaréna hatalmas terében a showelemekkel szemben a színházi hatásokra kíván hangsúlyt helyezni.

"Szándékaim szerint egy rendkívül dinamikus, filmszerűen pergő, látványában nagyon sok realisztikus elemet felhasználó mű lesz. Műfaját tekintve sokkal közelebb áll a színházhoz, mint a show-hoz. A léptékek óriásiak, és ezekben a léptékekben csak nagyon nagy hatású, nagyon erőteljes színpadi gesztusokkal lehet hatást elérni. De ezeknek a hatásoknak nem kell feltétlenül a showtechnika megszokott elemeiből építkezni, így a hatás is közelebb áll majd a színházhoz, csak éppen 15 ezer ember fogja egyszerre látni."

A jubileumi előadáson az István, a király szerzői is fellépnek: Szörényi Levente a Mondd, te kit választanál című dalt énekli el, Bródy János pedig ismét a krónikás szerepében lesz látható.
A ma és holnap este a Papp László Budapest Sportarénában bemutatásra kerülő produkciót legközelebb a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja a közönség 5 alkalommal kettős szereposztásban, de lesznek előadások Debrecenben, Kaposvárott és a szlovákiai Révkomáromban is.

A budapesti bemutatóról televíziós felvétel készül, amit az eredeti premier 25. évfordulóján, 2008. augusztus 20-án sugároz majd a Magyar Televízió.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×