eur:
394.13
usd:
360.7
bux:
72352.07
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott kép törmelékekről egy bombatölcsér mellett az oroszországi Belgorodban 2023. április 21-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz légierő egyik Szu-34-es bombázója tévedésből bombát dobott az ukrán határtól mintegy 25 kilométerre fekvő városra. Gladkov szerint a robbanás következtében két ember megsebesült, több lakás megrongálódott és egy körülbelül 20 méteres átmérőjű bombatölcsér keletkezett.
Nyitókép: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornája

Az ukrán csapatok tovább nyomultak előre a belgorodi régióban

Újabb területekről kell kitelepíteni az orosz lakosságot.

Kitelepítik a lakosokat az Oroszország belgorodi régiójában lévő, az ukrán határ mentén fekvő Krasznaja Jaruga-i járásból - jelentette be hétfőn Vjacseszlav Gladkov.

A Belgorodi terület kormányzója közösségi oldalán kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők egy nap alatt negyvenszer lőtték a belgorodi régió lakott területeit, és 42 dróntámadást indítottak. Közlése szerint hét civil sebesült meg. A járás - amelyből most a lakosokat kitelepítik - a belgorodi régió északnyugati részén található. Központja, Krasznaja Jaruga mintegy 45 kilométerre van a kurszki régióban lévő Szudzsa városától, amelynek környékét augusztus 6-án érték el az Oroszországba behatoló ukrán egységek.

Az orosz hatóságok a kurszki régióban is elrendelték egy újabb terület evakuálását. A döntést az előzte meg, hogy orosz híradásokban közzétettek egy videofelvételt, amelyen egy ukrán páncélozott katonai jármű látható, amint áthalad a Kurszki terület Belovszkij járásában lévő Girji falun. A település körülbelül harminc kilométerre délkeletre fekszik Szudzsa városától.

Előbb Nyikolaj Volobujev, a járás vezetője szólította fel a helyi lakosokat az azonnali menekülésre, majd Alekszej Szmirnov, a Kurszki terület megbízott kormányzója a Telegramon közölte, hogy a regionális hadműveleti parancsnokság a járás evakuálása mellett döntött.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: a magyar vízilabda kreativitásban ennél sokkal többet tud – összegzés

Érem nélkül zárta a magyar vízilabdasport a párizsi olimpiát. A férfiak a negyedik, a nők az ötödik helyen végeztek. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját kértük összegzésre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nem bírnak Ukrajnával az oroszok, sorra lövik ki a csúcsfegyvereket Kurszk körül - Háborús híreink hétfőn

Nem bírnak Ukrajnával az oroszok, sorra lövik ki a csúcsfegyvereket Kurszk körül - Háborús híreink hétfőn

Az orosz Rybar katonai blog által közzétett vasárnapi térkép szerint az orosz csapatoknak még mindig nem sikerült megállítani Ukrajna kurszki offenzíváját. A harcokban csúcsmodern fegyverek, orosz KA-52 Aligator helikopterek és ukrán Abrams harckocsik is hullanak. Moszkva eközben Csasziv Jar környékén igyekszik áttörni az ukrán védelmet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×