eur:
391.04
usd:
357.43
bux:
72390.23
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Andrij Jermaknak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének Telegram-csatornája által közreadott kép az orosz fogságból kiszabadult ukrán nők egyikéről (k) egy meg nem nevezett helyszínen 2022. október 17-én, miután újabb fogolycserét hajtott végre az ukrán és az orosz oldal. A 108 nőből 96 katona, 12 civil. A kiszabadítottak valamennyien orvosi vizsgálatokon, majd rehabilitációs kezeléseken fognak átesni.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrij Jermak Telegram-csatornája

Jelentős fogolycsere van kilátásban az oroszok és az ukránok között

A júniusi után most ismét egy hasonló létszámú hadifogoly-cserét készülnek megejteni az oroszok és az ukránok, ezúttal is az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével.

Kilencvenfős fogolycserét hajt végre szerdán Oroszország és Ukrajna egy Egyesült Arab Emírségek által közvetített megállapodás keretében - írja a Bloomberg híradása nyomán a 24.hu. Hozzáteszik, a Reuters kereste a cseréket vezető orosz és ukrán tisztségviselőket, de egyelőre nem reagáltak a lap kérdéseire.

Mint írják, az ukrán média a múlt héten arról számolt be, hogy a parlament emberjogi biztosa, Dmitro Lubinec azt mondta, a kormány az Emírségek segítségével hamarosan "nagyszabású" fogolycserét tervez Oroszországgal.

A háború kitörése óta a két fél több cserét is végrehajtott már, legutóbb júniusban került sor ilyesmire, amit szintén az arab ország közvetített a felek között. Ekkor is kilencven-kilencven foglyot adtak át egymásnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Sokkoló manőverek a magyar autópályákon

Sokkoló manőverek a magyar autópályákon

Az autópályákon egyre gyakrabban fordul elő, hogy a sofőrök, ha eltévesztenek egy kijáratot, visszatolatnak vagy megfordulnak – közölte a Pénzcentrum kérdésére a Magyar Közút. Az üzemeltető szerint az autósoknak érzékelniük kellene a szembehajtást már csak a jelzések miatt is. Emellett a fel- és lehajtó ágak íve is eltérő, így a sofőröknek érezniük kellene, hogy valami nincs rendben, mielőtt szabálytalanul felhajtanának az autópályára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 17. 09:55
×
×
×
×