eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
SANTA FE, NEW MEXICO - MARCH 06: Hannah Gutierrez-Reed looks over at her mom Stacy Reed as she is taken into custody after the guilty verdict during her trial at district court on March 6, 2024 in Santa Fe, New Mexico. Gutierrez-Reed, who was working as the armorer on the movie Rust when a revolver actor Alec Baldwin was holding fired, killing cinematographer Halyna Hutchins and wounding the films director Joel Souza, was found guilty of involuntary manslaughter but acquitted on charges of tampering with evidence. She could face up to 18 months in prison. (Photo by Luis Sánchez Saturno - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Luis Sánchez Saturno - Pool/Getty Images

Bűnösnek mondták ki emberölésben a Rust című film fegyvermesterét

Hannah Gutierrez-Reed akár 18 hónap börtönt is kaphat. Alec Baldwin tárgyalása júliusban lesz.

A 2021-es forgatáson Alec Baldwin egy éles lőszerrel töltött fegyverrel megsebesítette Joel Souza rendezőt és megölte Halyna Hutchins operatőrt. Az új-mexikói bíróság a fegyvermestert, Hannah Gutierrez-Reedet bűnösnek találta, aki akár 18 hónap börtönnel és 5000 dolláros pénzbüntetéssel nézhet szembe – írja az Index.

Az új-mexikói esküdtszék Gutierrez-Reedet, aki felelős volt azért, hogy a forgatáson minden lőfegyver biztonságos legyen, bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett emberölésben. Az ügyészek azt állították, hogy a fegyverfelügyelő a Baldwin által használt, teljesen működőképes .45-ös revolvert töltötte meg vaktöltényekkel és legalább egy éles tölténnyel. Gutierrez-Reed ellen bizonyítékkal való visszaélés vádjával is vádat emeltek, de az esküdtszék ebben a vádpontban nem találta bűnösnek.

Az ítélethirdetés után ügyvédje közölte, hogy Gutierrez-Reed fellebbezni fog az ítélet ellen. A fegyvermestert azonnal őrizetbe vették, és akár 18 hónap börtönbüntetéssel is számolhat. A nő ártatlannak vallotta magát, és az ügyvédjei szerint végső soron Baldwin volt a felelős a balesetért.

Alec Baldwint – aki a film társproducere is egyben – gondatlanságból elkövetett emberöléssel is megvádolták, és azzal, hogy gondatlansága vagy a biztonsággal kapcsolatos „teljes figyelmetlensége vagy közömbössége” okozta Hutchins halálát. A színész ártatlannak vallotta magát, júliusban saját tárgyalása lesz.

David Hallst, a film rendezőasszisztensét hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték felügyelet nélküli próbaidővel, 500 dolláros pénzbüntetésre, 24 óra közmunkára és lőfegyverbiztonsági tanfolyamra halálos fegyver gondatlan használata vádjával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×