eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és egykori amerikai ENSZ-nagykövet (j) a New Hampshire-i Concord egyik éttermében kampányol a republikánus előválasztásra 2024. január 22-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/C. J. Gunther

Vereséget szenvedett Trump utolsó republikánus kihívója

Súlyos vereséget szenvedett a helyi idő szerint kedden Nevada államban megrendezett, tét nélküli republikánus előválasztáson Nikki Haley, Dél-Karolina állam korábbi kormányzója.

Nikki Haley az utolsó párton belüli kihívója Donald Trump egykori elnöknek a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemben. A keddi előválasztáson a két vetélytárs közvetlenül nem mérkőzött meg, ugyanis Donald Trump Nevadában az elnökjelöltségről döntő csütörtöki jelölőgyűléseken szerepel majd, a keddi előválasztáson nem.

Haley kedden a szavazatok 32 százalékát szerezte meg, míg a voksolók több mint 61 százaléka azt a lehetőséget választotta, hogy a szavazólapon szereplő jelöltek közül egyiket sem támogatja.

Az előválasztás tét nélküli szavazás volt, és nem befolyásolja jelentősen a republikánus elnökjelöltségért folyó verseny kimenetelét.

A Nevada állam hatóságai és a helyi republikánusok közötti viszály miatt a párt úgy döntött, figyelmen kívül hagyják a keddi előválasztást, és csütörtökön saját jelölőgyűlést tartanak, amelyen Donald Trump lesz az egyedüli jelentősebb jelölt.

Nikki Haley várhatóan Dél-Karolina államban is alulmarad majd a küzdelemben, politikai elemzők szerint ott lehet majd számára a végállomás az elnökjelölti kampányban.

Kedden Nevadában a Demokrata Párt is előválasztást tartott, amelyen Joe Biden hivatalban lévő elnök megszerezte a szavazatok mintegy 90 százalékát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×