eur:
390.09
usd:
365.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A helyszín közelében emberek és megrongált autók Kermánban 2024. január 3-án, miután két robbanás történt az iráni Forradalmi Gárda néhai parancsnokának sírjánál, az Irán délkeleti részén fekvő város temetőjében. Az iráni állami média szerint legalább 103 ember életét vesztette, 141 pedig megsebesült. Az iráni média szerint terrortámadás történt az amerikai dróntámadás áldozatául esett katona halála évfordulójának alkalmából tartott megemlékezésen.
Nyitókép: MTI/AP/Tasnim Hírügynökség

Elérte egyik célját Iránban a megkettőzött robbantás - friss információk

A legfrissebb iráni adatok szerint 95-en haltak meg a kermáni temetőben elkövetett merényletben, szemben a korábban közölt 103 halálos áldozattal.

Bahram Einollahi egészségügyi tárcavezető szerdán egy interjúban a helyesbítést azzal indokolta, hogy egyes áldozatok nevét kétszer számolták.

Az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjének sírjánál végrehajtott robbantásokban 211-en sebesültek meg; a miniszter elmondta, hogy mintegy 30 sérült állapota válságos.

A terrorcselekményt a 2020 januárjában amerikai dróntámadásban megölt Kászem Szulejmáni vezérőrnagy halálának évfordulóján követték el. Egyelőre egyetlen szélsőséges csoport sem jelentkezett elkövetőként.

Az Iráni Vörös Félhold közölte, hogy a halottak között van legalább egy mentős, akit az első robbanás helyszínére küldtek, a második detonáció pedig megölte - írta a BBC. Ahmad Vahid belügyminiszter elmondta, hogy ezúttal is

a második robbantásnak volt több áldozata és sebesültje.

Merénylők gyakran alkalmazzák a kettős, késleltetett robbantás módszerét, hogy a segíteni érkezők körében még több áldozatot szedjenek.

Vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy ki áll a támadás mögött.

Irán vezetése terrorcselekményről beszélt, amelyet egyebek között az Európai Unió is elítélt.

Ez volt az Iszlám Köztársaság 45 éves fennállásának legvéresebb merénylete.

Korábbi cikkünk - benne az események leírásával, videókkal (18+) és háttérrel - itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×