eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szergej Mironov, az  Igazságos Oroszország - Az Igazságért párt vezetője (j) beszél pártja előválasztási kongresszusán Moszkvában 2023. december 23-án. A kongresszuson arról is döntenek, hogy a párt Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfőt (a kivetítőn) jelölje-e elnöknek. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Elutasították Vlagyimir Putyin egyik kihívójának jelöltségét

Az orosz központi választási bizottság szombaton elutasította Jekatyerina Duncova volt televíziós újságíró felvételét a 2024. tavaszi elnökválasztás jelöltjeinek listájára.

A döntést egyhangúlag hozta meg a testület, arra hivatkozva, hogy hibák voltak a jelölt regisztrációjában.

Jekatyerina Duncova három napja nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a bizottságnak.

Az elnökjelöltségre pályázó egykori tévés újságíró programjában egyebek között az ukrajnai háború befejezése és a politikai foglyok szabadon engedése szerepelt.

Közvélemény-kutatások szerint az újraválasztásáért induló hivatalban lévő elnök, Vlagyimir Putyin 80 százalék körüli támogatottságot élvez jelenleg a megkérdezettek körében.

Ella Pamfilova, a központi választási bizottság vezetője szombaton azt mondta, hogy eddig 29-en jelöltették magukat az elnökválasztásra.

Oroszországban március 15-17. között tartják az elnökválasztást.

Moszkva, 2023. december 23.
Szergej Mironov, az  Igazságos Oroszország - Az Igazságért párt vezetője (k) beszél pártja előválasztási kongresszusán Moszkvában 2023. december 23-án. A kongresszuson arról is döntenek, hogy a párt Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfőt jelölje-e elnöknek. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik.
MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország - Az Igazságért párt vezetője (k) beszél pártja előválasztási kongresszusán Moszkvában 2023. december 23-án. Arról is döntenek, hogy a párt Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfőt jelölje-e elnöknek. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×