eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
The Spasskaya Tower (Russian: ???????? ?????, translated as Savior Tower) is the main tower with a through-passage on the eastern wall of the Moscow Kremlin, which overlooks the Red Square.
Nyitókép: Hans Neleman/Getty Images

A bíróságon is simítják az utat Vlagyimir Putyin előtt

Az orosz legfelsőbb bíróság szerdán jóváhagyta azt a döntést, amely megtiltotta Jekatyerina Duncova volt televíziós újságírónak, aki ellenzi Oroszország ukrajnai háborúját, hogy részt vegyen a márciusi elnökválasztáson.

A központi választási bizottság tagjai szombaton egyhangúlag megszavazták Duncova jelöltségének elutasítását, arra hivatkozva, hogy "számos jogsértés" volt a pályázata alátámasztására benyújtott dokumentumokban.

A jelöltségre pályázó újságírónő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson tett bejegyzésében megerősítette, hogy a döntés elleni fellebbezését a Legfelsőbb Bíróság elutasította.

Jekatyerina Duncova volt regionális törvényhozó egy "humánus" Oroszországról szóló elképzelését hirdette, amely "békés, barátságos és kész a tisztelet elve alapján mindenkivel együttműködni".

A fellebbezés elvesztése után Duncova közölte, hogy saját politikai pártja létrehozásán fog dolgozni, amely a "békét, a szabadságot és a demokráciát" fogja képviselni.

Duncova felkérte a liberális Jabloko politikai párt vezetőit, hogy állítsák őt jelöltnek, de a párt alapítója, Grigorij Javlinszkij ezt elgondolást hűvösen fogadta - írta az AP amerikai hírügynökség.

Közvélemény-kutatások szerint az újraválasztásáért induló hivatalban lévő orosz elnök, Vlagyimir Putyin 80 százalék körüli támogatottságot élvez jelenleg a megkérdezettek körében.

Ella Pamfilova, a központi választási bizottság vezetője szombaton azt mondta, hogy eddig 29-en jelöltették magukat az elnökválasztásra.

Oroszországban március 15-17. között tartják az elnökválasztást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×