eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül mond beszédet a Hadsereg-2023 Nemzetközi Haditechniai Fórum megnyitóünnepségén a Moszkvához közeli kubinkai Patriot parkban 2023. augusztus 14-én. A haditechnikai bemutatót augusztus 14. és augusztus 20. között rendezik az orosz védelmi minisztérium kubinkai légibázisán és az alabinói gyakorlóterén.
Nyitókép: Mihail Klimentyev

Vlagyimir Putyin: békére kell kényszeríteni Ukrajnát

Először tartott az ukrajnai háború kirobbanása óta nemzetközi sajtótájékoztatót az orosz elnök. Pozíciójában 2030-ig tervez, a szuverenitás szerinte a legfontosabb. Beszélt Orbán Viktorról és az Egyesült Államok "tiszteletlenségéről" is.

Korszakos sajtótájékoztatót tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, ez az első nemzetközi sajtóértekezlete azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát tavaly február végén.

Az Index összefoglalója szerint az orosz gazdaság - a kijelentések alapján - nem omlott össze a szankciók hatására, Putyin elnök pedig újraindul az elnökválasztáson márciusban, és 2030-ig tervez ebben a pozícióban, elsősorban országa szuverenitását őrizné meg.

Ukrajnával kapcsolatban továbbra is a fegyvertelenítés és a "nácitlanítás" a cél; ezen a ponton csatlakozott egy donbaszi orosz katona a tájékoztatóhoz, és arról számolt be, hogy az ukrán védelem "hamarosan összeomlik", Oroszország pedig győz.

Ehhez kapcsolódva Putyin elmondta, a (háborús) veteránok tanárként megjelenhetnek az iskolákban.

Ukrajnát egyébként akár katonai erővel is békére kényszerítené. Az országról szólva elmondta továbbá, "gyakorlatilag semmit sem termel vagy állít elő, ingyen importálnak dolgokat, ingyenélők".

További mozgósításnak nem látja szükségét, naponta 1500 önkéntest így is toboroznak, velük 2-3 éves szerződéseket írnak alá.

Vlagyimir Putyin Ukrajna politikai vezetését felelőtlennek és ostobának nevezte.

Szerinte az ukrán és az orosz lényegében egy nép, amit most látunk pedig egy polgárháborúhoz hasonlít ellentétes oldalon álló testvérek között

Beszélt Orbán Viktorról is, aki "nem oroszbarát politikus", hanem "Magyarország nemzeti érdekeit védi az unió más vezetőivel szemben".

Szerinte az Egyesült Államokkal csak akkor lehet normalizálni Oroszország viszonyát, ha az amerikaiak tiszteletet mutatnak és kompromisszumkészek lesznek.

Gázáról is beszélt: Ukrajnánál szörnyűbb az, ami Gázában történik, a török közvetítő szerepet viszont dicsérte.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×