eur:
389.64
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Migránsok lövöldözte Horgoson. Fotó: Twitter
Nyitókép: Fotó: Twitter

Belvárosi Lidl előtt lövöldöztek a migránsok Szabadkán

Migránsok lövöldöztek a vajdasági Szabadkán, a Lidl üzletlánc Papp Pál utcai áruházának parkolójában, egy migráns megsérült és kórházba szállították.

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint az eset késő délután történt a városközponttól néhány száz méterre.

A tűzharcban 4-5 migráns vett részt, egyikük megsebesült, őt a mentők még a helyszínen ellátták és kórházba szállították. A szemtanúk elmondása szerint 4-5 lövés hangzott el.

A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, és bár az elkövetők elszaladtak a tetthelyről, a hatóságoknak sikerült gyorsan begyűjteniük őket.

Az összesereglett vásárlók értetlenül álltak az eset előtt. Hihetetlennek nevezték, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak a közeli erdőben - tudósított a Pannon RTV.

Katonák a magyar-szlovák határon

Az Infostarton két nappal ezelőtt írtunk arról, hogy Szlovákiában az év végéig mintegy 500 hivatásos katonát helyeznek készenlétbe, hogy szükség esetén vegyes járőrökben segítsék a rendőröket az illegális migrációval összefüggésben megnőtt feladataik ellátásában, döntött a pozsonyi kormány. A belügyminisztérium az illegális migráció folyamatos növekedésével indokolja az intézkedések szükségességét.

Fotónk illusztráció, korábban készült felvétel a X-ről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×