eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas kérést fogalmazott meg a Ryanair az utasok érdekében

A Ryanair ír diszkont légitársaság petícióban követeli az Európai Bizottság közbenjárását, hogy a tagállamok biztosítsák a légterükön átrepülő járatok közlekedését sztrájkok esetén.

Michael O'Leary vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy két hónap alatt mintegy 1,1 millióan írták alá a társaság petícióját, amelyet az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek adnak át. Ebben azt követelik, hogy az unió végrehajtó szerve írja elő az összes uniós tagállam számára, hogy a légiforgalmi irányítók sztrájkja esetén engedjék át légterükön az átrepülő járatokat. Hasonló szabályok jelenleg Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban vannak hatályban.

Továbbá azt is követelik, hogy 21 nappal a sztrájk előtt előzetes értesítést kapjanak a légitársasok a munkabeszüntetés tényéről és 72 órával a sztrájk előtt az abban részt vevők számáról, hogy ezzel csökkentsék a légiforgalmi fennakadásokat.

O'Leary elmondta, hogy

csak ebben az évben 57 olyan nap volt, amikor sztrájkoltak a légiforgalmi irányítók, amely tízszeres növekedés 2022-höz képest.

A cégvezető sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a francia légiforgalmi irányítók június 6-7-i munkabeszüntetése miatt kénytelenek járatokat törölni. A francia szabályozás ugyanis a belföldi és rövid távú útvonalakra határoz meg minimális szolgáltatási szintet, míg az átrepülőket nem védik sztrájk esetén. A témában egyeztettek a francia kormány illetékeseivel, de "ők csak vállat vontak."

A Ryanair vezetője szerint az Európai Uniónak ki kellene terjesztenie a szén-dioxid-kibocsátási adót a transzfer járatokra, valamint a sokkal nagyobb környezeti terhelést jelentő hosszú távú járatokra is.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×