eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Angel figure sitting on an old headstone in a cemetery. Vintage, retro monochrome image with copy space. Halloween, all saints background concept.
Nyitókép: Gaschwald/Getty Images

Meghalt André nővér, a világ legidősebb embere

Korábban túlélte a koronavírus-fertőzést a francia apáca.

Elhunyt 118 évesen a világ legidősebb embere, André nővér a dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában – közölte David Tavella, az ápolóintézet szóvivője.

"Nagyon szomorúak vagyunk, de ő a szeretett testvéréhez kívánt jutni. Számára megváltás volt" – mondta.

Polgári nevén Lucile Randon 1904. február 11-én született a franciaországi Alésben egy hugenotta családban. Túlélte a spanyolnáthát és két világháborút. Az André nővér nevet 1944-ben vette fel bátyja nyomán, amikor csatlakozott a katolikus Szeretet Leányai Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Társulatához. Három évtizeden át dolgozott Vichy városának egyik kórházában árvákat és idős embereket ápolva.

A 110 éven felüli embereit számon tartó kaliforniai szervezet, a Gerontoloy Research Group (GRG) szerint a világ legidősebb embere volt a japán Tanaka Kane tavaly április halálát követően.

Röviddel 117. születésnapja előtt André nővér megfertőződött koronavírussal, de átvészelte a kórt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×