eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Angel figure sitting on an old headstone in a cemetery. Vintage, retro monochrome image with copy space. Halloween, all saints background concept.
Nyitókép: Gaschwald/Getty Images

Meghalt André nővér, a világ legidősebb embere

Korábban túlélte a koronavírus-fertőzést a francia apáca.

Elhunyt 118 évesen a világ legidősebb embere, André nővér a dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában – közölte David Tavella, az ápolóintézet szóvivője.

"Nagyon szomorúak vagyunk, de ő a szeretett testvéréhez kívánt jutni. Számára megváltás volt" – mondta.

Polgári nevén Lucile Randon 1904. február 11-én született a franciaországi Alésben egy hugenotta családban. Túlélte a spanyolnáthát és két világháborút. Az André nővér nevet 1944-ben vette fel bátyja nyomán, amikor csatlakozott a katolikus Szeretet Leányai Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Társulatához. Három évtizeden át dolgozott Vichy városának egyik kórházában árvákat és idős embereket ápolva.

A 110 éven felüli embereit számon tartó kaliforniai szervezet, a Gerontoloy Research Group (GRG) szerint a világ legidősebb embere volt a japán Tanaka Kane tavaly április halálát követően.

Röviddel 117. születésnapja előtt André nővér megfertőződött koronavírussal, de átvészelte a kórt.

Címlapról ajánljuk
Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

Főbb ingatlanpiaci tendenciák 2023-ban – nézzen rá az értéktérképre

2023-ban országosan közel 30 százalékos forgalomcsökkenés és 8 százalék körüli nominális drágulás volt itthon az ingatlanpiacon. A drágulás azonban a magas infláció miatt közel kétszámjegyű reálár-csökkenést hozott - derült ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép összesítéséből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×