eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Youtube

Egy koronavírus-túlélő apáca lett a világ legidősebb embere

André nővér minden nap megiszik egy pohár vörösbort, 118 éves.

A Lucile Randon néven született idős asszony egyben a világ legidősebb apácája és a világon a legmagasabb életkort megért apáca is egyben, tette közzé a Guinness Rekordok Könyve. Azt követően vált a legidősebb emberré, hogy Kane Tanaka 119 évesen elhunyt.

Az 1904-ben született André nővér jelenleg Toulon környékén él egy idősek otthonában. Egész életét a vallásos szolgálatnak szentelte: a második világháború ideje alatt gyermekekre vigyázott, később 28 éven át árvákkal és idősekkel foglalkozott egy kórházban a CNN cikke szerint.

Még egy rekordot tart a fentieken túl:

2021 februárjában ő lett a koronavírus legidősebb túlélője, miután három hét alatt kigyógyult a betegségből, 117. születésnapját megelőzően.

Az apácának vegyes érzései vannak rekord magas életkorával kapcsolatosan.

"Úgy érzem, jobb dolgom lenne már a mennyországban, de a Jóisten még nem akar ott látni engem" – fogalmazott egy tévéinterjúban, magas életkorára szomorú dicsőségként utalva. Azt ugyanakkor élvezi, hogy családja gondját viseli.

Toulon, 2022. április 27.
A 118 éves André nővér, a világ legidősebb embere a dél-franciaországi Toulon város Sainte Catherine Laboure nevű idősek otthonában 2022. április 27-én. Az 1904. február 11-én Lucile Randon néven született André nővér lett a világ legidősebb embere azt követően, hogy elődje, a japán Tanaka Kane 2022. április 19-én, 119 évesen elhunyt.
MTI/AP/Daniel Cole
A 118 éves André nővér, a világ legidősebb embere a dél-franciaországi Toulon város Sainte Catherine Laboure nevű idősek otthonában 2022. április 27-én. MTI/AP/Daniel Cole

André nővér kedvence a vörösbor mellett a csokoládé. Életében tíz pápa vezette már a katolikus egyházat, 118. születésnapján pedig Emmanuel Macron francia elnöktől is kapott egy kézzel írt gratulációt.

A valaha élt legidősebb ember rekordját szintén egy francia asszony tartja: az 1875-ben született Jeanne Louise Calment 122 évet és 164 napot élt a Guinness Rekordok Könyve szerint.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×