INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

guinness-rekord

legidősebb ember

spanyolország

Aktívan twitterezik a világ legidősebb embere, egy 115 éves spanyol nő

Aktívan twitterezik a világ legidősebb embere, egy 115 éves spanyol nő

Infostart

Maria Branyas Morera világháború mellett pandémiából is túlélt kettőt, de a spanyol polgárháborút is saját szemeivel láthatta.

André nővér halála után a Guinness Rekordok Könyve az Egyesült Államokban született spanyol asszonyt, Maria Branyas Morerát nevezte meg a világ legidősebb embereként: a nő jelenleg egy idősek otthonában él, amely már több mint 22 éve otthona.

San Franciscóban született 1907. március negyedikén: amikor világra jött, a Titanic nem létezett még és a Wright-testvérek is csak négy évvel ezt megelőzően jelentették be a motorral meghajtott repülőgép elkészítését – írja a CNN.

Morera lépést tart a korral: bár hamarosan 116 éves lesz, lánya segítségével twitterezik.

"Öreg vagyok, nagyon öreg, nem idióta"

– olvasható Twitter-fiókjának leírásában.

Morera egy évvel az után született Amerikában, hogy családja kivándorolt oda, de nyolc év múlva mégis úgy döntöttek szülei, hogy visszatérnek Spanyolországba. Az utazás tragikus kimenetelű volt: a lány apja TBC-ben hunyt el, ő pedig elvesztette hallását egyik fülére egy esést követően. Az első világháború közepén érkeztek meg Barcelonába.

A koronavírus sem kerülte el őt: 2020-ban fertőződött meg, és egyike azoknak az igen idős embereknek, akik túlélték a Covidot.

A hétvégén katalán nyelven írt twitekben tudatta a világgal, hogy meglepte a világ iránta tanúsított érdeklődése, mely rekorder státuszához kapcsolódik, de ez

nagyon fárasztó is számára és nem szeretne interjúkat adni.

"Békére és nyugalomra van szükségem. 22 éve élek a Tura otthonban, és nem akarom az itteniek mindennapjait felforgatni" – írta. Az otthon ugyanakkor egy kis ünnepséggel köszöntötte rekorder lakóját, melyet zárt ajtók mögött rendeztek meg.

A világ legmagasabb életkort megélt emberének rekordját Jeanne Loiuse Calment tartja 122 évvel és 164 nappal.

Nyitókép: Twitter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018