eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
QR codes for the LeaveHomeSafe Covid-19 contact-tracing app at an entrance to a shopping mall in Hong Kong, China, on Thursday, Feb. 24, 2022. Hong Kong requires at least one vaccine against Covid-19 to enter most public venues from malls to schools and restaurants, widening its vaccine bubble to stem the spread of the contagious omicron variant. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Paul Yeung/Bloomberg/Getty Images

Covid: Kínában lekapcsolják "az" applikációt

A kínai hatóságok bejelentették, hogy visszavonják a koronavírus-járvány miatt a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást.

Az applikációt több mint két évvel létrejötte után keddre virradóra lekapcsolják.

A telefonos helyzetmeghatározáson alapuló alkalmazás segítségével a felhasználók tájékoztathatták az őket ellenőrző hatóságokat arról, hogy hol tartózkodtak az elmúlt hét napban.

Az applikációban szerepelt azoknak a városoknak, körzeteknek a listája, amelyeket az illető a kérdéses időszakban felkeresett. Ha egyik sem volt magas kockázatúként jelölve, akkor az ember szabadon mozoghatott.

Az országos szintű alkalmazást a tartományok közötti utazáshoz használták, és kiegészítve működött a helyi applikációkkal, amelyek az éttermekbe, áruházakba és különféle épületekbe való belépéshez kellenek.

A döntésre alig egy héttel azután került sor, hogy Kína hirtelen radikálisan enyhítette a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett szigorításokat. Az elmúlt hetekben több helyütt is széleskörű tiltakozások robbantak ki Kína évek óta tartó, szigorú zéró Covid-politikája miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×