eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét.
Nyitókép: Szerhij Sesztak

Nagykövet: a Kijevet fenyegető fehérorosz drónlerakat most Ukrajna legnagyobb problémája

Ukrajna nagy-britanniai nagykövete azt állítja, hogy iráni drónokat tárolnak Fehéroroszországban, „egészen közel Kijevhez”, és ezek jelentik jelenleg országa „legnagyobb problémáját”.

Vadim Prisztajko nagykövet a Sky News-nak nyilatkozva közölte, hogy a drónok és rakéták mintegy 70-75 százalékát egyelőre sikerült leszedniük az égről.

„Kifogytak a rakétákból, ez biztos. Ma az orosz flotta nem hajozik ki a tengerre, ahonnan rakétákat lőhetnének ki ránk. De az iráni drónok, ez a legnagyobb probléma. Olcsóak... rajokban jönnek. Nagyon nehéz velük elbánni” – idézi a The Guardian tudósítását a Portfolio.

Az ukrán diplomata politikai nyomást és szankciókat sürgetett Iránnal szemben, mondván, hogy bizonyítékunk van arra, hogy „ezer és ezer ilyen drónt szállítottak, és néhányat most Beloruszban tárolnak, mely Ukrajnától északra fekszik, egészen közel például Kijevhez”.

Az orosz támadások az elmúlt időszakban súlyos pusztítást vittek véghez az ukrán infrastruktúrában, és erre reakcióként Ukrajna nyugati támogatói egyre több légvédelmi rendszert kezdtek el szállítani az országba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×