eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter/Anton Gerashchenko

Ukrán rakétacsapás egy oroszok által ellenőrzött területen – videó

Rakétatámadást hajtottak végre kedd hajnalban az ukrán erők a dél-ukrajnai Herszon régióban lévő, oroszok által ellenőrzött Nova Kahovka város térségében.

Legalább hét ember meghalt és 70 megsebesült - közölték az oroszok által beiktatott helyi szervek. Az odesszai ukrán közigazgatás szóvivője arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt a városban. A közösségi médiában közzétett felvételek szerint sűrű füst lepte el a területet, az éjszakai égbolton pedig hatalmas tűzgolyó jelent meg. Az utcákon szétszórt törmelék és kiégett épületek látszottak.

A TASZSZ orosz hírügynökség idézte Vlagyimir Leontyijevet, az Oroszország által beiktatott kahovkai kerületi katonai-polgári közigazgatás vezetőjét, aki szerint sokan vannak a még romok között is. A sebesülteket kórházba szállítják, de közülük is sokan a lakásaikban és házaikban rekedtek - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint

Ukrajna az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal csapott le, ezekkel olyan raktárakat semmisítettek meg, amelyekben salétromot tároltak

- ebből a vegyületből lőport is lehet készíteni -, és nagy robbanást okoztak.

Ukrán tisztviselők is közölték, hogy erőik megsemmisítettek egy orosz lőszerraktárt Nova Kahovkában. Szerhij Bratcsuk, az odesszai közigazgatás szóvivője a Telegram-csatornáján azt írta, hogy "Nova Kahovkában egy lőszerraktárral kevesebb van".

A város vízerőműve nem sérült meg - idézte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség Kirill Sztremuszovot, az orosz ellenőrzésű herszoni közigazgatás helyettes vezetőjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×