eur:
391.83
usd:
362.35
bux:
65938.67
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Tambov, Russian Federation - April 04, 2013: Four Kinder Surprise Eggs on grey background. Kinder Surprise manufactured by Italian company Ferrero. Studio Shot. Each Kinder Surprise egg consists of a chocolate shell, a plastic capsule, the contents of said capsule, and an external foil wrap.
Nyitókép: Ekaterina79/Getty Images

Több százan lettek betegek a szalmonellás Kinder csokitól

Összesen 16 országból jelentettek eseteket.

324-en betegedtek meg a szalmonellával szennyezett Kinder csokoládétermékektől. Jelentettek eseteket Ausztriából, Belgiumból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Írországból, Olaszországból, Luxemburgból, Hollandiából, Norvégiából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból és az Egyesült Királyságból, továbbá Kanadából és az Egyesült Államokból is – írja a napi.hu a Food Safety News alapján.

A legtöbb beteg az Egyesült Királyságban volt, 109, a franciáknál 81-en, a belgáknál 64-en voltak érintettek a járványban.

A páciensek fele kórházi kezelésre szorult, de haláleset nem történt.

A szalmonellával szennyezett termékek a Ferrero belgiumi gyárából kerültek ki. A helyi hatóságok jelentése szerint a 2021. december eleje és 2022. január vége között, az érintett üzemben végzett ellenőrzések során a kész- és félkész termékekből, köztes termékekből, nyersanyagokból, környezeti kenetmintákból és öblítőolaj-mintákból vett 81 minta volt pozitív szalmonellára. A termelést többször leállították és újraindították.

A Nébih április elején arra figyelmeztetett, hogy Magyarországra is kerültek szalmonellával szennyezett édességek.

Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×