eur:
413.48
usd:
396.47
bux:
78741.84
2024. december 22. vasárnap Zénó
Nyitókép: Pixabay

Újra felütötte fejét a veszélyes kór egy csokigyárban

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál.

A belga-svájci tulajdonú Barry Callebaut cég kelet-flandriai üzemében az összes, június 25-e után gyártott csokoládékészítményt kivonták a forgalomból az illetékes hatóságok.

A vállalat június 27-én fedezte fel a szalmonella baktériumot a gyárban előállított termékekben. "A szigorú élelmiszerbiztonsági eljárások gyorsan azonosították a lecitint, mint a szennyeződés forrását" - írta a cég sajtóközleményében. A Barry Callebaut a fertőzés észlelése után tájékoztatta a szövetségi élelmiszerbiztonsági ügynökséget, és leállította a gyártást.

A hírportál tudósítása szerint a vállalat azóta felvette a kapcsolatot vásárlóival, és tájékoztatta őket, hogy az érintett termékeket ne tegyék ki a boltok polcaira. A vizsgálat lezárásáig nem folytatódik a termelés. Amennyiben a cég termékei tömeges fertőzést okoznak, a vállalattól megvonhatják a gyártási engedélyt.

Az arloni Ferrero-üzem gyártását áprilisban leállították a hatóságok szintén szalmonella baktérium miatt, azonban a termelés július elején feltételes engedéllyel újraindulhat.

Címlapról ajánljuk
Hogyan tartsuk távol a macskát a karácsonyfától?

Hogyan tartsuk távol a macskát a karácsonyfától?

„Curiosity killed the cat”, avagy a Kíváncsiság ölte meg a macskát – tartja az angol mondás. Amikor a karácsonyfáról és macskákról van szó, persze nem kell ilyen drámai kimenetelre számítani, de néhány óvintézkedés segíthet elkerülni, hogy ledőljön a fa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.22. vasárnap, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×