eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Hímes tojásokkal feldíszített fa a felvidéki Csallóközcsütörtök főterén 2017. április 10-én. A fát mintegy ezerhatszáz darab tojással díszítették fel a közelgő húsvéti ünnepre a település fennállásának 800. évfordulója alkalmából.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Szalmonellás Kinder-csokoládék kerültek a boltokba - itt a lista a kerülendő termékekről

Egy sor terméket hívnak vissza Magyarországon is.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők - olvasható a Nébih szerdai közlésében, amelyben megtalálható, melyik gyártási számú és lejárati idejű termékek fertőzöttek (a lista cikkünk kiadásakor még frissülőben volt, érdemes később is ránézni).

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók, a táblázatot folyamatosan frissítik.

Az itthon visszahívott termékek ezek közül kerültek ki:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

(Pontos lista a fenti Nébih-linken.)

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

A szalmonella tünetei: hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×