eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
KYIV, UKRAINE - MARCH 09: Head of the Ukraine presidents office, Mikhail Podolyak is seen during an interview on Russia-Ukraine crisis and negotiations between Kyiv and Moscow in Kyiv, Ukraine on March 09, 2022. (Photo by Emin Sansar/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Emin Sansar/Anadolu Agency via Getty Images

Szerdán folytatódnak az ukrán–orosz egyeztetések

Az ukrán fél szerint nehezen haladnak a tárgyalások.

"Vannak alapvető nézeteltérések", de "van helye bizonyos kompromisszumnak" - közölte Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó a keddi egyeztetések után. Hozzátette, hogy a folyamat nehezen halad.

A tárgyalások szerdán folytatódnak, addig az alcsoportok tovább dolgoznak.

Az ukrán és az orosz delegáció korábban több alkalommmal személyesen is találkozott a fehéroroszországi Belovezsszkaja Puscsa nemzeti parkban, de nem jutottak látható eredményre. A mostani megbeszélések videokapcsolaton keresztül zajlanak.

Podoljak kedden délelőtt azt közölte, hogy a mostani megbeszélések napirendjén elsősorban a tűzszünet és az orosz csapatok Ukrajna területéről való kivonásának kérdései szerepelnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×