eur:
389.49
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Tabajdi Bence

Ukrán menekültekhez kerülhet az oligarchák vagyona

A brit miniszterelenök-helyettes, Dominic Raab egy rádióinterjúban utalt arra, mire használhatják fel az elkobzott vagyont.

Az LBC rádióban arra a kérdésre, hogy Nagy-Britannia lefoglalhatná-e az orosz oligarchák tulajdonában lévő ingatlanvagyont büntetésként Moszkva ukrajnai inváziója miatt, Dominic Raab azt a választ adta: "Ha megvan rá a bizonyíték és a jogalap, akkor megtesszük".

Arra a kérdésre, hogy támogatná-e, hogy ezeket az ingatlanokat ukrán menekültek elhelyezésére használják - a lépést a Liberális Demokraták szorgalmazták, és a hírek szerint a lakásügyi miniszter, Michael Gove is érvelt mellette - Raab azt válaszolta: "Igen, feltétlenül", idézi a The Guardian.

"Mindent körültekintően vizsgálunk, csapatmunkában, a külügy- és védelmi minisztertől kezdve Michael Gove-ig, és természetesen a miniszterelnök is nagyon odafigyel erre az ügyre" - fogalmazott

Az Egyesült Királyság kormányát bírálják azért, mert lassan dönt az orosz oligarchákkal szembeni szankciókról.

A Munkáspárt elnöke, Anneliese Dodds szerint az Egyesült Királyságnak nem szabad tovább húznia az időt a Putyinhoz kötődő üzletemberekkel kapcsolatos szankciók terén..

"Túlságosan elnézőek voltunk, különösen az elmúlt tíz évben a Putyinhoz kötődő oligarchához és üzletemberekhez kötődő vagyonnal kapcsolatosan. Még a kormány által végre kiharcolt új intézkedések életbe lépésére is, amelyeket hétfőn fognak bejelenteni, 18 hónapot kell várni - ez nem elég jó. Azonnal cselekednünk kell" - mondta. Raab szerint ugyanakkor az Egyesült Királyság élen jár a Kremlhez kötődő pénzekkel szembeni szankciók bevezetésében.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×