eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rakéta csapódott be egy kijevi pályaudvarnál, az evakuálás egyik helyszínénél

Hatalmas robbanás hallatszott helyszíni beszámolók szerint szerda este Kijevben, a Déli Pályaudvar és az Ibis szálloda közelében, amelyektől nem messze az ukrán védelmi minisztérium épülete is található. Volodimir Zelenszkij elnök hivatala azt közölte az AP hírügynökséggel, hogy rakétacsapás történt.

Anton Herascsenko, a belügyminiszter tanácsadója internetes bejegyzésében később pontosította a korábbi közlést, mondván, hogy nem célzott csapásról van szó, hanem egy, az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta roncsai csapódtak be.

Azt is közölte, hogy a törmelék az ukrán főváros egyes részeit ellátó központi fűtést is megrongálta a dermesztő téli fagyban.

Herascsenko nem említette, hogy lennének áldozatok.

Az Ukrzaliznyicja ukrán állami vasúttársaság korábbi közleménye szerint a pályaudvarról nők és gyermekek ezreit kimenekítették. A Függetlenség terétől, a Majdantól három kilométernyire fekvő létesítmény a két kijevi pályaudvar egyike, ahonnan a menekülők ezrei elhagyják a fővárost.

A vasúti közlemény szerint a pályaudvar épülete kisebb károkat szenvedett.

A CNN a kijevi polgármesterre hivatkozva azt írta, hogy az első jelentések szerint a támadásnak nincsenek áldozatai, de még pontosabb információkra van szükség a helyszínről.

A Reuters magyar idő szerint szerda esti összegzése szerint Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv is súlyos bombázást szenvedett el a háború hetedik napján, de az ukránok cáfolták Oroszország azon állítását, hogy csapatai elfoglalták volna Herszon fekete-tengeri kikötőjét. Egy amerikai tisztviselő azt is elmondta, hogy Herszon irányítása továbbra is vitatott, és azt mondta, hogy az orosz erők egyre agresszívebben veszik célba a kijevi infrastruktúrát, mivel az előretörés az ukrán heves ellenállással szemben lelassul.

A donyecki milícia közölte, hogy körbezárta Mariupol várost, ahonnan az "ukrán nacionalisták" nem engedik eltávozni a polgári lakosságot.

A TASZSZ hírügynökség közölte, hogy a moszkvai ukrán nagykövetségről szerdán levonták a zászlót és levették a táblát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×