eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Florin Citu ügyvivő pénzügyminiszter, miniszterelnök-jelölt névtáblája függőleges poziícióban a bukaresti parlamentben számára kijelölt helyen a kabinet beiktatása érdekében összehívott parlamenti ülés előtt 2020. március 12-én. Citu visszaadta kormányalakítási megbízását, a miniszterelnök-jelölt visszalépését követően a kormányról szóló bizalmi szavazás miatt összehívott parlamenti ülést felfüggesztették.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Szocialista-liberális-magyar kormánya lehet Romániának

Ez így már többségi lehet az eddigi kisebbségi próbálkozások után Bukarestben.

A Romániában két éve kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) hétfőre hívta össze országos tanácsát, hogy eldöntse: kivel alakít kormánytöbbséget, a bukaresti média azonban pénteken már biztosra vette, hogy a liberálisok a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Romániai Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) közösen alkotnak nagykoalíciót.

Az RMDSZ bevonásának szándékát mindkét nagy párt vezetője megerősítette pénteken egy gazdasági fórumon.

Florin Citu ügyvivő miniszterelnök, a PNL elnöke szerint a hétfői döntéstől függetlenül az RMDSZ kormányon marad.

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke is úgy vélekedett: mind az RMDSZ-t, mind a - nem magyar - kisebbségi frakciót be kell vonni abba a "politikai építkezésbe", amely a PSD és a PNL között kezdődött.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×