eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Videofelvételről készített kép az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőrről, Derek Chauvinról (j) és védőügyvédjéről, Eric Nelsonról a Chauvin tárgyalásának kezdete előtt Heppenin megye minneapolisi bíróságán 2021. március 29-én. A rasszizmus és a rendőri erőszak elleni tüntetéshullámot váltott ki 2020-ban George Floyd halála, aki egy brutális rendőri intézkedésben vesztette életét május 25-én Minneapolisban.
Nyitókép: MTI/AP/Bírósági televízió felvétele

George Floyd-ügy: bűnösnek mondták ki a rendőrt

Mindhárom, ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Minneapolisban található, Hennepin megyei bíróságon.

A döntést - amelyet a két nap alatt összesen 10 és fél órás tanácskozás után hozott meg az esküdtszék - Peter Cahill, az ügy bírája ismertette. A bíró, megköszönve a tizenkét tagú esküdtszék munkáját, bejelentette: a részletes ítélet 8 héten belül várható.

A volt rendőr akár 40 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta. Később a nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből kiderült, hogy az áldozat szívbetegségben és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedett, továbbá a szervezetében rengeteg kábítószer is volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×