eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke könyökük érintésével üdvözlik egymást az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztató után 2020. július 21-én. A tagállamok vezetői elfogadták az EU 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetését és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot.MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq
Nyitókép: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Koronavírus - Brüsszel szintet lép a védekezésben

Újabb EU-csúcs lesz, a járványvédelmi intézkedések összehangolása a cél.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jobb összehangolása érdekében Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csúcstalálkozót hívott össze január 21-re - közölte Barend Leyts, Michel szóvivője pénteken.

Leyts azt is közölte, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések koordinációjáról szóló, videókonferencia keretében tervezett csúcstalálkozó 18 órakor kezdődik.

Információk szerint a virtuális EU-csúcs várhatóan a tagországok oltási kampányának összehangolására összpontosít majd.

Az Európai Unió mind a 27 tagállamában egységesen december 27-én, vasárnap kezdődött meg a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása, miután az Európai Bizottság néhány nappal korábban engedélyezte a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett vakcina európai alkalmazását. Azóta a szintén amerikai Moderna vakcináját is jóváhagyták, és 300 millió helyett 600 millió adag oltóanyag beszerzéséről állapodtak meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×