eur:
395.51
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Parkoló kamionok sora az úton, Folkestone közelében 2020. december 21-én, miután a doveri kikötőt bezárták. Ennek oka, hogy a Nagy-Britanniában felbukkant új koronavírus-változat gyors terjedése miatt a francia kormány éjféltől 48 órára megtiltotta mindenkinek, a teherautóvezetőket is beleértve a beutazást a szigetországból.
Nyitókép: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Johnson és Macron a zárlat feloldásáról tárgyalt

Már több mint félmillió embert beoltottak Nagy-Briranniában.

A brit kormány "minden szinten kapcsolatba lépett" Párizzsal annak érdekében, hogy minél hamarabb megindulhasson a teherforgalom az angliai Dover és a franciaországi Calais között - mondta Boris Johnson brit miniszterelnök.

A francia hatóságok hétfőn nulla órától nem fogadják a brit oldalról érkező teherforgalmat a Nagy-Britanniában feltűnt új koronavírus-változat gyors terjedése miatt. A zárlat nyomán a Nagy-Britannia felé irányuló forgalom is jórészt leállt, mivel a doveri kikötő és a Csatorna-alagút angliai vasúti terminálja nem működik.

Johnson a Downing Streeten tartott hétfő esti sajtóértekezletén kijelentette: telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel, aki biztosította őt arról, hogy

"néhány órán belül" szeretné megoldani a helyzetet.

A máris tapasztalható felvásárlási hullámra utalva a brit kormányfő kijelentette: a brit áruházak beszállítói hálózata "robusztus", és mindenki a megszokott módon vásárolhat továbbra is.

Hangsúlyozta azt is, hogy meghaladta a félmilliót a koronavírus-vakcina első dózisával beoltottak száma az Egyesült Királyságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×