eur:
389.85
usd:
362.91
bux:
68088.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Emmanuel Macron francia elnök (j) látogatást tesz a koronavírus elleni oltóanyag-tesztelést folytató, francia alapítású Sanofi gyógyszeripari csoport laboratóriumában Marcy-lEtoile-ban 2020. júnus 125-én. Európában jelenleg a brit központú AstraZeneca és a GlaxoSmithKline, valamint a Sanofi, míg az Egyesült Államokban a Pfizer, a Novavax, és a Johnson & Johnson gyógyszercégek tesznelnek koronavírus elleni oltóanyagot.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Gonzalo Fuentes

Vakcina: nagy nap lesz a jövő hétfő Európában

December 21-én bólinthat rá az EU gyógyszerfelügyelete a Pfizer-oltásra.

Az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden közölte, hogy december 21-én rendkívüli tanácskozáson fog dönteni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának engedélyezéséről.

A döntés időpontját az eredetileg tervezetthez képest több mint egy héttel előre hozta az amszterdami székhelyű uniós ügynökség.

Az EMA közölte, hogy hétfőn kiegészítő adatokat kapott az amerikai gyógyszeripari és a német biotechnológiai vállalattól.

"Amennyiben ezek a vakcina minőségére, biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozó adatok kellően megalapozottak annak megállapításához, hogy az oltóanyag előnyei felülírják a lehetséges kockázatokat, akkor

az EMA engedélyt ad a forgalomba hozatalra"

- olvasható az ügynökség közleményében.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetben üdvözölte a bejelentést, hangot adva reményének, hogy az oltás beadása még az év vége előtt megkezdődhet.

"Minden nap számít - teljes gőzzel dolgozunk a koronavírus elleni biztonságos és hatékony vakcina engedélyeztetése érdekében" - írta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×