INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

koronavírus

ausztria

sebastian kurz

szájmaszk

Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkban a parlament ülésén Bécsben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 22-én.

Ausztria újabb könnyítéseket vezet be

Infostart

Tovább csökkent Sebastian Kurz kancellár szerint a koronavírus jelentette kockázat, ezért több lépcsőben lazítanak az eddigi korlátozásokon.

Az egyik fontos lépés, hogy július 1-jétől már nem kötelező a maszk viselése a vendéglátásban és az idegenforgalomban, mostantól csak ajánlott a használata, és szintén a jövő héttől már százfős rendezvények, például esküvők is megtarthatók, valamint a vendéglátóhelyek már reggeli hat óra előtt is kinyithatnak.

"Kérem, azért nem dobják ki a maszkokat, még szükségünk lehet rájuk"

– figyelmeztetett a kancellár, és bejelentette, hogy új tesztelési módszert vezetnek be a jövő héttől, a gócpontokra fókuszálnak, hogy ne történhessen olyan veszélyhelyzet, mint Németországban, a güterslohi húsüzemben. Az intézkedésekre további 390 millió eurót különítenek el.

Ausztriában jelenleg 474 fertőzöttet tartanak nyilván, de a kancellár szerint éppen ezért kell még nagyobb figyelem, hogy a fertőzések csak helyi szinten fordulhassanak elő.

Július elsejétől a kisebb éjszakai klubok is kinyithatnak, és a sportolásnak is szabad utat engednek

– nemcsak a szabadban, hanem zárt térben is. Természetesen a megszokott higiéniai és járványügyi szabályok betartásával. Ugyanakkor továbbra is rögzíteni kell a vendégek, résztvevők listáját, mert ez segíthet egy esetleges fertőzés esetén a kontaktkutatásban, de az adatszolgáltatás önkéntes lesz.

A jelenlegi tervek szerint

csak szeptembertől lehet közönség előtt sporteseményeket és koncerteket rendezni,

szabadtéren legfeljebb 10 ezer, zárt helyen ötezer néző lehet majd, de mindenki csak oda ülhet, ahová a jegye szól, és távolságot kell majd tartania. Addig viszont teremben legfeljebb 250, szabadtéren 500 vendéget lehet fogadni, ez augusztustól 500-ra és 750-re emelkedne.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Ronald Zak
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018