eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Közép-európai Egyetem épületének bejárata feletti felirat az V. kerületi Nádor utcában. A Közép-európai Egyetem, angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU, az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem. A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Az amerikai kormány is megszólalt a CEU-ügyben

Az Egyesült Államok kormánya csalódott, amiért a magyar kormány és a CEU nem írták alá az egyezményt, mely lehetővé tette volna, hogy az egyetem továbbra is folytassa Magyarországon az USA-ban akkreditált programjait.

"A magyar felsőoktatási törvény 2017 áprilisában történt módosítása óta elkötelezetten dolgoztunk mindkét féllel egy olyan megoldás érdekében, melynek keretében a CEU megőrizheti ezeket a nagy presztízsű magyarországi programjait" - közölte a budapesti amerikai nagykövetség honlapján.

A közleményben kiemelték: "az Egyesült Államok nagyra értékeli azt a szerepet, melyet a CEU és más amerikai oktatási intézmények töltenek be a magyar és az amerikai nép közötti kapcsolatok építésében, és a transzatlanti kötelék erősítésében. Ezeknek az amerikai akkreditációjú programoknak a távozása Magyarországról veszteség a CEU közösségének, az Egyesült Államoknak és Magyarországnak."

Mint azt a CEU hétfőn bejelentette, jövő szeptembertől Bécsben indítja el minden amerikai akkreditációjú programját. Az egyetem közölte: mivel a Lex CEU értelmében január 1-től nem vehet fel új diákokat, kénytelen volt meghozni ezt a döntés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×