eur:
393.09
usd:
367.09
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta: pihenek, semmi más

Többféle erény kell ahhoz, hogy valakiből jó kajakozó legyen, jó technikával és nagy erővel is lehet sikereket elérni - fogalmazott az InfoRádiónak Kozák Danuta, az Újpest ötszörös olimpiai bajnokát a 25. Nagy Sportágválasztón értük utol.

Kozák Danuta 500 méteren egyesben és párosban szerepelt a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon augusztusban, előbbi számban némi meglepetésre bronzérmet szerzett, utóbbiban pedig a hajó súlyproblémái miatt kizárták.

- Milyen állapotban van, mivel tölti ezt a hónapot?

- Pihenéssel, semmi mással. Pihenéssel.

- Mi fér ebbe bele?

- Nyaralás. Végre lehetek otthon. Élvezem, hogy a lányommal végre mehetek erre-arra, a családommal lehetek.

- Tart a feltöltődés?

- Igen.

- Meddig, azt látja-e?

- Nem tudom.

- Ameddig jól esik, ez még az az időszak?

- Igen.

- Azt mondta, nehéz, megterhelő volt az elmúlt idény. Érzi-e, hogy ez volt a helyes döntés, hogy a világbajnoksággal lezárja? Ugye a többiek elutaztak Tokióba az előolimpiára.

- Úgy érzem, hogy nekem most kell a pihenés.

- Itt vagyunk a Nagy Sportágválasztón. Mit ad önnek, hogy ennyi gyermeket lát, olyanokat, akiket akár az ön sikerei inspirálhatnak?

- A sportágválasztó, nekem úgy tűnik, hogy egyre nagyobb. Tényleg nagyon jó, ahogy a gyerekek megpróbálnak sportágat választani maguknak, remélem, hogy lesznek belőlük majd olimpiai bajnokok és világbajnokok. De igazából nem is ez a legfontosabb, hanem hogy kipróbálhatnak többféle sportágat, élvezhetik a szabad levegőt.

- Kinek érdemes kipróbálnia a kajakot? Ki lehet jó kajakozó?

- Nehéz kérdés, hogy kiből lesz jó kajakos, mert annyi féle tehetség kell hozzá. Lehet, hogy valaki fejben nagyon jó, másnak a fizikuma kiváló. Aki kajakozni kezd, az edzéseken úgyis megkapja a megfelelő terhelést, erőnlétet, aki szeret kajakozni, az tehát jöjjön.

- A technika mennyire fontos az erőhöz képest, el lehet-e dönteni, hogy melyik van előrébb?

- Ez változó. A sportágunkban van olyan versenyző, aki nagyon jó technikával evez kisebb erővel, és mégis halad. Van olyan, aki erőből kapál és mégis halad. A tehetségnek mindig több színtere, színe van, bárki lehet tehetséges. Gyerekként én nagyon izgulós voltam, meg kellett tanulni versenyezni, de a lényeg az, hogy élvezzük a sportot.

Az ötszörös olimpiai bajnokkal készült teljes interjút kedden este fél kilenc után az InfoRádió Víztükör című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×