eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta: pihenek, semmi más

Többféle erény kell ahhoz, hogy valakiből jó kajakozó legyen, jó technikával és nagy erővel is lehet sikereket elérni - fogalmazott az InfoRádiónak Kozák Danuta, az Újpest ötszörös olimpiai bajnokát a 25. Nagy Sportágválasztón értük utol.

Kozák Danuta 500 méteren egyesben és párosban szerepelt a szegedi kajak-kenu-világbajnokságon augusztusban, előbbi számban némi meglepetésre bronzérmet szerzett, utóbbiban pedig a hajó súlyproblémái miatt kizárták.

- Milyen állapotban van, mivel tölti ezt a hónapot?

- Pihenéssel, semmi mással. Pihenéssel.

- Mi fér ebbe bele?

- Nyaralás. Végre lehetek otthon. Élvezem, hogy a lányommal végre mehetek erre-arra, a családommal lehetek.

- Tart a feltöltődés?

- Igen.

- Meddig, azt látja-e?

- Nem tudom.

- Ameddig jól esik, ez még az az időszak?

- Igen.

- Azt mondta, nehéz, megterhelő volt az elmúlt idény. Érzi-e, hogy ez volt a helyes döntés, hogy a világbajnoksággal lezárja? Ugye a többiek elutaztak Tokióba az előolimpiára.

- Úgy érzem, hogy nekem most kell a pihenés.

- Itt vagyunk a Nagy Sportágválasztón. Mit ad önnek, hogy ennyi gyermeket lát, olyanokat, akiket akár az ön sikerei inspirálhatnak?

- A sportágválasztó, nekem úgy tűnik, hogy egyre nagyobb. Tényleg nagyon jó, ahogy a gyerekek megpróbálnak sportágat választani maguknak, remélem, hogy lesznek belőlük majd olimpiai bajnokok és világbajnokok. De igazából nem is ez a legfontosabb, hanem hogy kipróbálhatnak többféle sportágat, élvezhetik a szabad levegőt.

- Kinek érdemes kipróbálnia a kajakot? Ki lehet jó kajakozó?

- Nehéz kérdés, hogy kiből lesz jó kajakos, mert annyi féle tehetség kell hozzá. Lehet, hogy valaki fejben nagyon jó, másnak a fizikuma kiváló. Aki kajakozni kezd, az edzéseken úgyis megkapja a megfelelő terhelést, erőnlétet, aki szeret kajakozni, az tehát jöjjön.

- A technika mennyire fontos az erőhöz képest, el lehet-e dönteni, hogy melyik van előrébb?

- Ez változó. A sportágunkban van olyan versenyző, aki nagyon jó technikával evez kisebb erővel, és mégis halad. Van olyan, aki erőből kapál és mégis halad. A tehetségnek mindig több színtere, színe van, bárki lehet tehetséges. Gyerekként én nagyon izgulós voltam, meg kellett tanulni versenyezni, de a lényeg az, hogy élvezzük a sportot.

Az ötszörös olimpiai bajnokkal készült teljes interjút kedden este fél kilenc után az InfoRádió Víztükör című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×