eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kozák Danuta a célban a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 18-án. A magyar kajakos megvédve címét aranyérmet nyert.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kozák Danuta: sosem vagyok sem elégedett, sem nyugodt

Edző-férje sérülése némiképp megnehezítette Kozák Danuta felkészülését, de az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a májusi szezonkezdet előtt el tudta végezni a megfelelő munkát Dél-Afrikában és itthon is a következő idények sikereihez.

A dél-afrikai meleg időjárásból nehezen szokott vissza a magyarországihoz Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, és nem várt nehézségei is adódtak; edző-férjének Dél-Afrikában leszakadt a bicepsze, műteni kellett, így stresszes másfél hetet töltöttek ezzel a problémával - idézte vissza felkészülési időszakáról az InfoRádióban.

"Ma már ő tartja az edzéseimet, jobban van, de egyelőre fel van kötve a keze. Az újpestiekkel edzettem egy hétig, és később is mentünk le Szolnokra, mint terveztük, tehát a felkészülés valóban csorbát szenvedett" - tette hozzá.

A következő időszakban Szolnokon edzenek majd tehát, Szegedre akkor költöznek, ha véget értek a világbajnokság előkészületei a Maty-éri pályán.

A dél-afrikai hetekbe kilométerben "bele tudta tenni" a tervezetettet, bár voltak napok, amikor

sok "motoros" volt a vízen.

"Az elején találkoztunk velük, aztán igyekeztünk úgy helyezni az edzéseinket, hogy ne találkozzunk. Nagyon korán mentünk, illetve olyan időpontoban, amikor kevésbé lehetett rájuk számítani" - ecsetelte Kozák Danuta.

Az edzéskörülményeket tekintve "se jó, se rossz" jelzővel ítélte meg az afrikai heteket;

tökéletes volt az időjárás, de kicsi volt a vízfelület. "Csodálkoznék, ha nem lenne jobb edzőhely, csak eddig még nem találkoztam vele"

- mondta Kozák Danuta.

Gyermekük velük ingázik, a sportoló elmondása szerint ő alkalmazkodott a legjobban a nehézségekhez. Tágas helyen laktak, egy alkalommal pedig ellátogattak a Pretoriai Állatkertbe is.

A válogatási elvekkel egyelőre nem törődik, a saját formájára koncentrál, és a konkrét válogatóversenyekre készül:

"Addig, amíg nem tudom, hol vagyok a mezőnyben, felesleges is erről beszélni"

- tette hozzá.

Az év csúcsa számára az lenne, ha világbajnok tudna lenni Szegeden, hazai közönség előtt, de mivel még a csapatba kerülést sem harcolta ki, még az ellenfelekben, az új-zélandi "vészben" sem merült el igazán.

"Sosem vagyok sem elégedett, sem nyugodt versenyző,

majd a válogatók megmutatják, hol tartok" - fogalmazott az InfoRádióban Kozák Danuta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×