eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után  a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra együtt edz nyolc olimpiai aranyérem két tulajdonosa

Elkezdte a szárazföldi edzéseket a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella, aki nemrégiben a Honvédtól az Újpesthez szerződött. A sportoló az InfoRádiónak elmondta: jelenleg Kozák Danutával és Lucz Dórával együtt készül az új szezonra.

Letette már a lapátot és szárazföldi edzésre váltott Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki a Honvédot elhagyva már az Újpest sportolója - hasonlóan az ötszörös ötkarikás első Kozák Danutához, illetve Lucz Dórához.

"Három hónap szárazföldi edzés várható. Kicsi boldogság nekem, hogy úszás is lesz majd" - mondta az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában Szabó Gabriella, aki szerencsésnek tartja magát, mert a kiegészítő sportokat - például a futást és a konditermi edzést is - nagyon szereti, bár imádja a kajakozást, így nem tudja megunni, "felüdülés" számára tehát a tél.

A három hónap elteltével meleg égövi edzőtábor következik Amerikában, majd jöhetnek a hazai válogatóversenyek a 2020-as tokiói olimpiára.

Arról, hogy egyedül vagy csapatban szeret-e edzeni, azt mondta, mindent kipróbált már, jelenleg háromfős csapatban edz Kozák Danutával és Lucz Dórával.

"Kiváló ellenfelek, és hát

a világ legjobb kajakosával dolgozhatok együtt, ez óriási lendületet ad az edzéseken"

- méltatta Kozák Danutát egykori párospartnere. "Meglátjuk, ez mire lesz elég" - tette hozzá. Kettejük közös munkájára egyébként az "olajozott" jelzőt ragasztotta, mivel hasonló a fizikai felépítésük.

Edzéseiket egyébként a két bajnok edzője, Somogyi Béla és Tóth László közösen vezeti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×