eur:
395.17
usd:
368.12
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után  a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra együtt edz nyolc olimpiai aranyérem két tulajdonosa

Elkezdte a szárazföldi edzéseket a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella, aki nemrégiben a Honvédtól az Újpesthez szerződött. A sportoló az InfoRádiónak elmondta: jelenleg Kozák Danutával és Lucz Dórával együtt készül az új szezonra.

Letette már a lapátot és szárazföldi edzésre váltott Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki a Honvédot elhagyva már az Újpest sportolója - hasonlóan az ötszörös ötkarikás első Kozák Danutához, illetve Lucz Dórához.

"Három hónap szárazföldi edzés várható. Kicsi boldogság nekem, hogy úszás is lesz majd" - mondta az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában Szabó Gabriella, aki szerencsésnek tartja magát, mert a kiegészítő sportokat - például a futást és a konditermi edzést is - nagyon szereti, bár imádja a kajakozást, így nem tudja megunni, "felüdülés" számára tehát a tél.

A három hónap elteltével meleg égövi edzőtábor következik Amerikában, majd jöhetnek a hazai válogatóversenyek a 2020-as tokiói olimpiára.

Arról, hogy egyedül vagy csapatban szeret-e edzeni, azt mondta, mindent kipróbált már, jelenleg háromfős csapatban edz Kozák Danutával és Lucz Dórával.

"Kiváló ellenfelek, és hát

a világ legjobb kajakosával dolgozhatok együtt, ez óriási lendületet ad az edzéseken"

- méltatta Kozák Danutát egykori párospartnere. "Meglátjuk, ez mire lesz elég" - tette hozzá. Kettejük közös munkájára egyébként az "olajozott" jelzőt ragasztotta, mivel hasonló a fizikai felépítésük.

Edzéseiket egyébként a két bajnok edzője, Somogyi Béla és Tóth László közösen vezeti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×