eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Brutális összeg: elárulta a Spotify, mennyit költött tavaly jogdíjakra

A svéd zenei streaming platform fennállása óta a legnagyobb összeget teljesítette az előadók felé.

A 2023-as streaming jogdíjakból összesen kilencmilliárd dollárt fizetett a zenészeknek, előadóknak a Spotify, amivel a legnagyobb éves kifizetést érte el bármelyik zeneipari cég közül – írja a Portfolio az Euronews beszámolója alapján.

Charlie Hellman, a Spotify alelnöke és a zenei termékekért felelős globális vezetője közölte:

több mint 1250 olyan előadó volt, akik egyenként több mint egymillió dollárt kerestek a lemez- és kiadói jogdíjakból,

ami jelentős növekedést mutat az öt évvel ezelőtti adatokhoz képest. További 11 600 művész százezer dollár, 66 ezren pedig tízezer dollár feletti összeget kaptak a jogdíjakból.

A streaming-szolgáltatók a streamelésből való részesedést, a jogdíjakat általában úgynevezett „streamshare” alapján fizetik ki a zeneszerzőknek. Összeszámolják és rendszerezik, hogy az adott tulajdonostól származó dalokat hányszor játszottak le és ezt a számot osztják el a piacon történő összes lejátszással.

Nem csak a Spotify büszkélkedhet kedvező adatokkal, ugyanis a Luminate tavalyi összegzése szerint a globális zeneipar új éves rekordot döntött – több mint négymilliárdos lejátszással

A Spotify 2024-re változtatásokat jelentett be, melyek közül a legfontosabb és a legtöbbeket érintő fejlemény, hogy megszünteti az évi ezer lejátszásnál kevesebbet streamelt dalok utáni kifizetéseket.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×